Reklam
Kategoriler: İç Açı

Herşey ‘ümmet’ için: Emine Erdoğan’ın o toplantısına 1 milyon 163 bin TL harcanmış

Reklam

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, 50 kişinin katıldığı programa toplam 1 milyon 163 bin TL harcadı. Genç Müslüman Kadınlar için Liderlik Programı “ALLY for Future 2019” etkinliği için 25 Kasım tarihinde ihale yapıldı. Organizasyon ihalesinin Global Turizm Şirketi’ne verildiği programın “Kadın lider adaylarının vizyon ve ufuklarını genişletmeyi aynı zamanda da dayanışma ağı oluşturmayı” amaçladığı açıklandı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; organizasyon işi Kamu İhale Kanunu’nun 21’inci maddesindeki “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması” hükmünden yararlanılarak pazarlık usulü ile yapıldı.

7 günlük programa, 37 ülkeden 50 Müslüman kadının katıldığı belirtilirken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, programa ilişkin “Liderlik, iletişim, teknoloji, kültür, sanat, kadın hakları, girişimcilik, proje geliştirme ve proje yönetimi gibi önemli konu başlıkları etrafında eğitimler verilecek, sunum ve uygulamalar yapılacak” açıklamasını yaptı. 13 Aralık tarihinde başlayan program, 20 Aralık’ta sona erecek.

TARİHİ KÖŞKTE YAPILDI

Vahdettin Köşkü’nde düzenlenen programın açılışına AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile kızları da katıldı. Programda, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Kadın Danışma Konseyi’nin Kurucu Başkanı ünvanıyla Esra Albayrak ile KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar da hazır bulundu.

2017’DE İKİ BUÇUK MİLYON TL

Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü 2017 yılında da ALLY for Future/Genç Kadınlar Liderlik ve Girişimcilik Programı organizasyon işini de toplam 2 milyon 494 bin TL bedelle özel sektöre yaptırdı. İhale yine pazarlık usulü ile Atak Seyahat Acentası’na verildi. Acenta ihaleye, tek istekli olarak katıldı.

“ÜMMET ÇATISI ALTINDA BULUŞABİLİRSEK…”

Emine Erdoğan organizasyonun açılış konuşmasında “Kendimize gelmenin, kimlik bunalımından kurtulmanın tek yolu, medeniyetimizi yani kim olduğumuzu hatırlamaktır. Unutmayın ki ışık her zaman doğudan yükselmiştir. İnanıyorum ki sizlerin donanımı ve kalplerinizdeki iyi niyet bunu başaracaktır. Ümmet çatısı altında buluşabilirsek bunu başarmamak için hiçbir sebep yok. Bu buluşmaların, bizi bu hedefe ulaştıracağına inanıyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

Bu haber en son değiştirildi 17 Aralık 2019 17:56 17:56

Reklam

Önceki Haberler

Yargıtay, Selçuk Kozağaçlı ve Barkın Timtik’in cezalarını onadı

Yargıtay, ÇHD Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile Avukat Barkın Timtik’in cezalarını onadı. Yargılanan diğer avukatlarla ilgili…

30 Nisan 2024 13:55

Eğitim Sen’den Beyazıt’ta 1 Mayıs açıklaması

Eğitim Sen 6 No'lu Üniversiteler Şubesi'nin çağrısıyla bir araya gelen Eğitim Sen İstanbul 8 No'lu…

30 Nisan 2024 13:52

Bahçeli grup toplantısında başkanlık sistemini övdü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Ferdi Tayfur'un arka planda yer aldığı…

30 Nisan 2024 12:14

Yargıtay Başkanlığı seçiminde 29’uncu turda da sonuç çıkmadı

Yargıtay Başkanlığı seçiminin 29. turunda da sonuç çıkmadı. Son oylamada Ömer Kerkez 141, Muhsin Şentürk…

30 Nisan 2024 11:43

AKP’li Kurtulmuş yeni anayasa ziyaretlerine başlıyor

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'yeni anayasa'ya ilişkin partilere yapacağı ziyaretlere bugün başlıyor. Kurtulmuş'un ilk durağı…

30 Nisan 2024 11:38

İstanbul Valiliği 1 Mayıs’ta şehri kuşatma altına alacak

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs için alınan geniş kapsamlı kısıtlamaları duyurdu. Toplu ulaşıma kısıtlama getirildiğini duyuran…

30 Nisan 2024 11:32
Reklam