Reklam
Kategoriler: İç Açı

İçişleri Bakanlığı’ndan ‘düğün’ genelgesi

Reklam

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla 81 il valiliğine tekrar gönderilen genelgede, ülke genelinde bayram, düğün, uğurlama, spor müsabakası gibi kutlama faaliyetlerinde valiliklerce alınması istenen önlemler sıralandı.

Genelgeye göre, düğün ve nişan gibi kutlamalara izin verilirken, silah kullanılmaması, havaya ateş açılmaması hususlarına ilişkin organizasyon sahiplerinden taahhütname alınacak.

‘MUTLULUĞA KURŞUN SIKMA, GELECEĞİ KARARTMA’

Organizasyon sahipleri tarafından açık alanlarda yapılacak kutlamalarda farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan “Mutluluğa kurşun sıkma, geleceği karartma” yazılı afişler, davetlilerin görebileceği şeklide alanlara asılacak.

Katıldığı organizasyonlarda silahıyla havaya ateş açtığı tespit edilen kamu personeli hakkında disiplin işlemi başlatılacak. Soruşturma esnasında bu kamu görevlileri hakkında idari para cezası uygulanıp uygulanmadığına özellikle dikkat edilecek. Muhtarlar bölgelerinde havaya ateş açıldığını öğrendikleri anda kolluk birimlerine ihbarda bulunma yükümlülüklerini yerine getirecek.

BAKANLIKTAN VALİLİKLERE ‘KONTROLLERİ ARTIRIN’ UYARISI

Valiliklerce, bu önlemleri içeren ‘genel emirler’ yayımlanarak, yürürlüğe konuldu. Valiliklere geçen yıl gönderilen genelgeye ek olarak, bu yıl yaz aylarında düğün ve organizasyonların artacağı göz önünde bulundurulup, genel emirlere uygun olarak söz konusu etkinliklerde önleyici tedbirlerin gözden geçirilmesi, kontrollerin artırılması, mahalli şartlara göre ilave tedbirlerin alınması istendi.

Ayrıca genelgeyle bu denetimlerin bizzat valiler, kaymakamlar ile kolluk kuvvetleri tarafından önemle takip edilmesi, herhangi bir aksaklığa mahal verilmemesi uyarısında yapıldı.

‘YAŞANAN ÜZÜCÜ OLAY SAYISI YÜZDE 18.5 AZALDI’

Bakanlığın valiliklerden almasını istediği önlemler, yaşanan üzücü olay sayılarına da yansıdı. Geçen yıl eylül ile bu yıl haziran aylarında meydana gelen olay sayısında, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18.5’lik düşüş sağlandı.

Bu haber en son değiştirildi 2 Temmuz 2019 12:06 12:06

Reklam

Önceki Haberler

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Taksim’e çıkmayacaklarını açıkladı

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Taksim'e çıkmayacaklarını açıkladı.

1 Mayıs 2024 12:15

Tayfun Kahraman’dan 1 Mayıs mesajı

Kahraman mesajında "Haksızlık ve sömürünün olmadığı, kentlerimizin ve doğamızın talan edilmediği, eşit ve özgür bir…

1 Mayıs 2024 11:53

Diyanet’in araç filosu göreni şaşkına çeviriyor

Kiralık Audi A8 ile gündeme gelen Diyanet İşleri Başkanlığı’nın filosundaki araç sayısı açığa çıktı. Lüks…

1 Mayıs 2024 10:46

TKH MK Üyesi Kurtuluş Kılçer: Gerici istibdat rejiminin yasaklamalarına rağmen bu ülkenin emekçileri alanlarda

Kılçer mesajında "Gerici istibdat rejiminin yasaklamalarına rağmen bu ülkenin emekçilerinin, devrimcilerinin alanlarda olduğunu söyledi.

1 Mayıs 2024 10:42

İYİ-SEN Genel Başkanı Hasan Kırlangıç Saraçhane’den seslendi

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) Genel Başkanı Hasan Kırlangıç, Saraçhane Meydanı'ndan bir video mesaj…

1 Mayıs 2024 09:56

İstanbul’da 1 Mayıs | Emekçiler Saraçhane’de toplanmaya başladı

AKP iktidarının AYM kararını tanımayıp Taksim'i yasaklamasına rağmen, İstanbullu emekçiler 1 Mayıs için Saraçhane Meydanı'nda…

1 Mayıs 2024 08:37
Reklam