Reklam
Kategoriler: Emek Postası

Başkonsolos şikayet etti, grevdeki işçi gözaltına alındı!

Reklam
HABER MERKEZİ

Suudi Arabistan’ın Tebük şehrinde Baytur’un bünyesindeki otel inşaatında çalışan işçilerin aylardır ödenmeyen ücretleri başlattıkları grevde bir işçi gözaltına alındı.

İşçilerin kararlı şekilde sürdürdüğü greve yönelik hukuksuz gözaltı için talebin Türkiye’nin Cidde Başkonsolosluğu’ndan geldiği öğrenildi.

Gelişme ile ilgili bilgi aldığımız İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) Genel Başkanı Ali Öztutan, gözaltı işleminin dün akşam saatlerinde uygulandığını belirtirken “Başkonsolosluğun şikayeti üzerine Suudi polisleri şantiyeye gelerek Hasan Çiftçi isimli arkadaşımızı karakola götürdüler. Şu an arkadaşımız karakolda. Derhal serbest bırakılması için grevdeki diğer işçiler firmanın ofisine gitti” dedi. Öztutan, konsolosluktan yapılan şikayetin ise “grevi Hasan Çiftçi başlattı” şeklinde olduğunu söyledi.

Karakolda gözaltında bulunan Çiftçi’nin sorgusu devam ediyor.

KONSOLOSLUK YARDIMCI OLMAK YERİNE ŞİKAYETÇİ OLDU!

Grevdeki işçiler ise Çiftçi’ye yönelik gözaltı işlemini şantiye yemekhanesinde yaptıkları bir açıklamayla protesto etti. “Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosluğu işçilere yardımcı olmak yerine sözcü arkadaşımız Hasan Hüseyin Çiftçi’den şikayetçi olup Suudi polisinin eline vermiştir.” diyen işçiler Dışişleri Bakanlığına seslenip “Bizleri burada esir mi bıracaksınız? İnşaat işçileri köle değildir!’ diyerek tepkisini gösterdi.

BAYTUR’A PROTESTO BASKINI

İşçiler Hasan Hüseyin Çiftçi’nin gözaltına alınmasını Baytur’un şantiye yakınında bulunan ofisine girerek protesto etti. Bir süre slogan atan işçiler Çiftçi’nin derhal serbest bırakılmasını talep etti.

Bu haber en son değiştirildi 27 Haziran 2019 14:56 14:56

Reklam

Önceki Haberler

Denizlerin izinde: Bugün neredeyiz?

"Tam bağımsız Türkiye sloganı içi boş bir slogan değildir. Bu sloganın ağırlığını taşıyabilmek antiemperyalist mücadelede…

6 Mayıs 2024 13:04

Denizlerin mücadelesi neydi?

"Şüphesiz onların yaptıklarını bir kaç sayfaya sığdırmak mümkün değil fakat yine de onların bunu ne…

6 Mayıs 2024 12:56

TKH: Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı unutmadık…

Türkiye Komünist Hareketi ve TKH Gençliği, 6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan…

6 Mayıs 2024 12:49

Barbar İsrail, Refah’ın doğusunu boşaltmaya başladı: Müdahaleye hazırlanıyor

İsrail Devlet Televizyonu KAN son dakika haberi geçti. İsrail Devlet Televizyonu KAN'a göre İsrail ordusu,…

6 Mayıs 2024 11:19

Fransa genelinde liseliler yarın Gazze’ye destek mitingi düzenleyecek

Fransa genelindeki Gazze’ye destek amacıyla düzenlenen protestolar liselere de yayıldı. Ülke genelindeki onlarca lisede yarın…

6 Mayıs 2024 11:06

Cambazın numarası bitmez

"Topluma sunuluş biçimiyle problemin ele alınış çekline bakınca, içinden geçtiğimiz küresel sorunlar ve sıkıntılardan sistem…

6 Mayıs 2024 11:01
Reklam