İptal kararı veren YSK üyesinin ağabeyi Binali Yıldırım'ın 'torpil'lisi çıktı

İstanbul’da seçimin iptal edilmesi kararı veren 7 üyeden biri olan Erhan Çiftçi’nin ağabeyi Ayhan Çiftçi’nin AKP’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım tarafından (bakanlığı döneminde) Personel Daire Başkanı yapıldığı öğrenildi.

İptal kararı veren YSK üyesinin ağabeyi Binali Yıldırım'ın 'torpil'lisi çıktı

İstanbul’da seçimin iptal edilmesi kararı veren 7 YSK üyesinden biri olan Erhan Çiftçi’nin ağabeyi Ayhan Çiftçi’nin AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım’ın Ulaştırma ve Şehircilik Bakanlığı döneminde, başka bir kurumdan, üstelik mesleki deneyimiyle ilişkili olmamasına karşın, Personel Daire Başkanı olarak tartışmalı bir şekilde göreve getirildiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre, Jeoloji mühendisi olan Ayhan Çiftçi’nin uzmanlık alanı olmamasına karşın Karayolları Genel Müdürlüğü’nde Personel Daire Başkanlığı görevini 2017 yılına kadar yürüttü.

“VERDİĞİ KARARIN OBJEKTİF OLACAĞINI KİM SÖYLEYEBİLİR?

Habere göre, durumla ilgili tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise YSK’nın görevinin seçimleri dürüstlük içerisinde gerçekleştirmek olduğuna dikkat çekerken şunları dile getirdi:

“Seçimin dürüstlüğünü sağlamakla görevli kurulun üyesi bir yargıç, gönül bağı olan siyasi partiye organik bir bağ kurmaz, etik gereği kurmamalıdır. Hukuka aykırı biçimde İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı seçiminin yenilenmesi yönünde oy kullanan, gerekçeli kararında somut bir tespitte bulunamayan kurul üyesinin eşi, seçimin yenilenmesi itirazında bulunan siyasi partiden aday adayı olmuşsa, verdiği kararın objektifliğini kim nasıl ileri sürebilir?”

“KIYAK GÖREV VERMİŞ”

İstanbul seçimlerinde iptal oyu veren İlhan Hanağası’nın eşi Nur Hanağası’nın 2015 genel seçimlerinde AKP’den milletvekili adayı olduğunu anımsatan Erkek, “Daha büyük bir iddia da şu: İptal kararını veren üyelerden Erhan Çiftçi’nin ağabeyi Ayhan Çiftçi. Seçimi kaybeden ve iptal kararı lehine olan Binali Yıldırım’ın bakanlığı döneminde Ayhan Çiftçi bakanlık içinde kıyak bir göreve getirilmiş. Bu mu etik?” diye konuştu.

Erkek, YSK üyesi Çiftçi’nin kardeşi Orhan Çiftçi’nin de Mudanya Kaymakamı’yken bir kadını korumalarının zoruyla arabaya bindirmesiyle gündeme geldiğini, bu olayın kamuoyunda tepki çekmesi üzerine merkez valiliğine çekildiğini anımsattı.