İstanbul'da 'Hurras El Din' operasyonu: Çok sayıda gözaltı

İstanbul ve çeşitli illerde El Kaide bağlantılı derneğe yönelik düzenlenen operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da 'Hurras El Din' operasyonu: Çok sayıda gözaltı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve TEM ekipleri yaptıkları çalışmada, El Kaide’nin merkez yönetimine bağlı olarak Suriye’deki çatışma bölgelerinde Hurras El Din içerisinde savaşıp yurda giriş yapan 44 kişinin belirlendiği öğrenildi.

Cihatçı örgütün ‘İstanbul emirliği’ yapısından alınan edinilen bilgilerle tespit edilen sözkonusu 44 kişinin yakalanması için harekete geçen ekipler, dün gece İstanbul’un 37 ilçesinde, yurt genelinde ise 7 ilde operasyonlar düzenledi.

Milliyet‘ten Ferit Zengin’in haberine göre, gece başlayıp halen devam ettiği kaydedilen operasyonlarda kimlikleri belirlenen ve haklarında gözaltı kararı verilen 25 kişi İstanbul merkez olmak üzere, Ankara, Kocaeli, Trabzon, Adıyaman, Adana ve Konya illerinde bulunan adreslerine yapılan baskınlarla gözaltına alındı.

Habere göre baskınlarda yüklü miktarda dijital veri ve malzemenin yanı sıra, tüfek ve tabanca ile yüklü miktarda döviz ve TL para da ele geçirildi.

OPERASYON CİHATÇILARIN SESİNDE

Operasyon, Suriye’de özellikle İdlib’de konuşlu cihatçı çetelere yakınlığıyla bilinen Fetih Medya’da ise “Yardım çalışmaları ile bilinen Ümmetin Sesi derneğine operasyon!” başlıklı bir haberle verildi. Haberde şu ifadeler kullanıldı:

“İstanbul’da İslami çalışmalar ve yardım faaliyetleri ile bilinen Ümmetin Sesi Derneği’ne bu sabah operasyon düzenlendi. İstanbul’da Ümmetin Sesi Derneği’ne yönelik operasyonda aralarında islami davet çalışmaları ile bilinen Yaşar Aydın dahil 25 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürülen 25 dernek üyesinin neden gözaltına alındıkları ise henüz bilinmiyor.”