Reklam
Kategoriler: İç Açı

İstanbul’da ‘Hurras El Din’ operasyonu: Çok sayıda gözaltı

Reklam

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve TEM ekipleri yaptıkları çalışmada, El Kaide’nin merkez yönetimine bağlı olarak Suriye’deki çatışma bölgelerinde Hurras El Din içerisinde savaşıp yurda giriş yapan 44 kişinin belirlendiği öğrenildi.

Cihatçı örgütün ‘İstanbul emirliği’ yapısından alınan edinilen bilgilerle tespit edilen sözkonusu 44 kişinin yakalanması için harekete geçen ekipler, dün gece İstanbul’un 37 ilçesinde, yurt genelinde ise 7 ilde operasyonlar düzenledi.

Milliyet‘ten Ferit Zengin’in haberine göre, gece başlayıp halen devam ettiği kaydedilen operasyonlarda kimlikleri belirlenen ve haklarında gözaltı kararı verilen 25 kişi İstanbul merkez olmak üzere, Ankara, Kocaeli, Trabzon, Adıyaman, Adana ve Konya illerinde bulunan adreslerine yapılan baskınlarla gözaltına alındı.

Habere göre baskınlarda yüklü miktarda dijital veri ve malzemenin yanı sıra, tüfek ve tabanca ile yüklü miktarda döviz ve TL para da ele geçirildi.

OPERASYON CİHATÇILARIN SESİNDE

Operasyon, Suriye’de özellikle İdlib’de konuşlu cihatçı çetelere yakınlığıyla bilinen Fetih Medya’da ise “Yardım çalışmaları ile bilinen Ümmetin Sesi derneğine operasyon!” başlıklı bir haberle verildi. Haberde şu ifadeler kullanıldı:

“İstanbul’da İslami çalışmalar ve yardım faaliyetleri ile bilinen Ümmetin Sesi Derneği’ne bu sabah operasyon düzenlendi. İstanbul’da Ümmetin Sesi Derneği’ne yönelik operasyonda aralarında islami davet çalışmaları ile bilinen Yaşar Aydın dahil 25 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürülen 25 dernek üyesinin neden gözaltına alındıkları ise henüz bilinmiyor.”

Bu haber en son değiştirildi 17 Aralık 2019 17:27 17:27

Reklam

Önceki Haberler

Mehmet Özhaseki’nin yerine Murat Kurum getirilebilir iddiası

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, sağlık sorunları gerekçesiyle Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yerine…

30 Nisan 2024 15:45

İBB’den 1 Mayıs’taki ulaşım kısıtlamasıyla ilgili açıklama

İBB, 1 Mayıs için İstanbul Valiliği tarafından alınan yasaklar kapsamında yapılmayacak seferler ve kapalı kalacak…

30 Nisan 2024 15:29

Pelikancı Selman Öğüt’ün adı rektör olduğu üniversiteden silindi

“Pelikan” grubunun önde gelenlerinden olduğu iddia edilen ve Kasım 2023’de Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle İstanbul Esenyurt Üniversitesi…

30 Nisan 2024 14:06

Yargıtay, Selçuk Kozağaçlı ve Barkın Timtik’in cezalarını onadı

Yargıtay, ÇHD Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile Avukat Barkın Timtik’in cezalarını onadı. Yargılanan diğer avukatlarla ilgili…

30 Nisan 2024 13:55

Eğitim Sen’den Beyazıt’ta 1 Mayıs açıklaması

Eğitim Sen 6 No'lu Üniversiteler Şubesi'nin çağrısıyla bir araya gelen Eğitim Sen İstanbul 8 No'lu…

30 Nisan 2024 13:52

Bahçeli grup toplantısında başkanlık sistemini övdü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Ferdi Tayfur'un arka planda yer aldığı…

30 Nisan 2024 12:14
Reklam