Kılıçdaroğlu ve Akşener’den ortak açıklama: Binali Yıldırım'a oy vereceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve 'İyi Parti' Genel Başkanı Meral Akşener açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu ve Akşener’den ortak açıklama: Binali Yıldırım'a oy vereceğiz

Millet İttifakı’nın iki ortağı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ‘İyi Parti’ Genel Başkanı Meral Akşener, 8 Nisan’daki buluşmanın ardından 2. kez bir araya geldi. Görüşmenin ardından basın mensuplarının karşısına geçen iki liderin gündemi AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İstanbul seçimlerine ilişkin itirazları ve şaibe iddialarıydı. Akşener, şaibe iddialarına ‘Temel problem şu; eğer sandık güvenliğini sağlayamamışsanız, suçlusu sizsiniz. Bostan korkuluğu muydunuz’ sözleriyle tepki gösterirken, Kılıçdaroğlu’da ‘Yüksek Seçim Kurulu, alacağı bir kararla ya Türkiye’yi aydınlığa çıkaracaktır veya Türkiye’yi kaosa sürükleyecektir’ diyerek kurulu göreve çağırdı.

“BOSTAN KORKULUĞU MUSUNUZ?”

İlk açıklamayı yapan Akşener, “AKP kazandığından sandık güvenliği muhteşem dediniz.  Seçim güvenliğini sağlayamadınız, bostan korkuluğu musunuz?” diye sordu.

Büyükçekmece’de 15 yaşındaki çocuklara polisin sorular yönelttiğini öne süren Akşener, “Türkiye’de böyle bir şey görülmedi, Evren döneminde bile görülmedi” dedi.

“ERDOĞAN’IN KULAĞINA KİM VE KİMLER NEYİ FISILDADI”

Erdoğan’a “İki kritik soru” yönelten Akşener, şunları söyledi:

“Erdoğan seçim akşamı İstanbul ve Ankara’da mutedil bir konuşma yaptı. O mutedil konuşmanın üzerine aradan geçen on günde, Erdoğan’ın kulağına kim ve kimler neyi fısıldadı ki bu noktaya gelindi?

Erdoğan’ın partisinin kuruluşunda yer almış birisiyim. Partinin kuruluşunun başında yer almış biriyim açık ve net söylemeliyim ki, Erdoğan o guruba uzaktı aradan ne zaman geçti, ne oldu, kim ya da kimler o grupla, bugün terör örgtü dediğimiz grupla masaya oturttu?”

“BİNALİ YILDIRIM’A OY VERECEĞİZ”

Binali Yıldırım’a sağduyulu davranma çağrısında bulunan Akşener, “Sayın Erdoğan hemen Mustafa Şentop’u istifa ettirsin, Meclis Başkanlığı için Bİnali Yıldırım’a oy vereceğiz” dedi.

KILIÇDAROĞLU: YSK’YI GÖREVE ÇAĞIRIYORUM

Akşener’den sonra konuşan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

Türkiye’nin çok yoğun ve ağır bir gündemi var. Türkiye İstanbul seçimlerine kilitlenmiş durumda. Seçimi iptal ettirme arayışı içindeler. Demokrasiden uzaklaşıyoruz. Bir kişinin talebine göre seçimi sonuçlandırmaya çalışıyoruz. Bütün dünyanın izlediği vahim bir tablo. Uzun uzun konuşmayacağım. Bungün YSK yeniden toplanıyor. YSK’yı göreve çağırıyorum.

1- YSK yasalara ve daha önce benzer olaylar karşısında aldığı kararlara uymak zorundadır.

2- YSK, seçimde kaybedenlerin, devletin gücünü kullanarak ürettikleri yasa dışı gerekçeleri reddetmek zorundadır.

3- YSK, iktidar sahiplerinin YSK üzerinde kurmaya çalıştığı baskılara boyun eğmemek zorundadır.

4- YSK, demokrasi değil, seçimsiz Türkiye isteyen iktidar sahiplerine dur demek zorundadır.

5- YSK, “Hukukun üstünlüğü mü yoksa iktidar sahibi üstünlerin hukuku mu?” buna açık ve net cevap vermek zorundadır.

6- YSK’da hakimler mi var, yoksa iktidar sahiplerinin taşeronlaştırmak istediği kişiler mi var. Bunu demokrasiden yana kararlılığıyla göstermek zorundadır.

7- İktidar sahiplerinin güçlerini kullanarak demokrasiye karşı kurulan kumpası YSK bozmak zorundadır. Bu YSK’nın tarihsel görevidir. YSK alacağı kararla ya Türkiye’yi aydınlığa çıkaracaktır ya da ülkeyi kaosa sürükleyecektir. Biz aydınlıktan yanayız, demokrasiden yanayız. YSK’nın şu aşamada alacağı kararın tarihsel bir sorumluluğa vardır. Bunu hatırlatmak da bizim görevimizdir.