Kılıçdaroğlu'ndan başkanlık sistemi açıklaması: Her tartışmaya açığız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'ndan başkanlık sistemi açıklaması: Her tartışmaya açığız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da Adalet Parkı açılışına katıldı.

Burada yaptığı açıklamalarında başkanlık sistemine ilişkin tartışmalara değinen Kılıçdaroğlu ”Nasıl bugün tek adam rejiminin doğru olmadığını tartışabiliyorsak onu da tartışırız. Amerika’da başkanlık sistemi var. Orada başkanın yetkileri o kadar güçlü değil. Her tartışmaya açığız.” ifadelerinde bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkan kısımlar şöyle:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin hapisanelerinde 10 binlerce kişi yatıyor. 10 binlerce kişi arasında haksızca yatanlar var. Eren Erdem hangi gerekçeyle içeride. Selahattin Demirtaş hangi gerekçeyle cezaevinde yatıyor. Biz adaleti herkes için isteyeceğiz.”

‘CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ’ TARTIŞMASI

“Biz öteden beri demokratik parlamenter sistemin Türkiye’nin koşullarına uygun olduğunu her ortamda dile getirdik. Parlamenter sisteme yönelik aksaklıklar olmakla birlikte toplumda genel bir kabul var. Başkanlık sistemi de tartışılabilir. Nasıl bugün tek adam rejiminin doğru olmadığını tartışabiliyorsak onu da tartışırız. Amerika’da başkanlık sistemi var. Orada başkanın yetkileri o kadar güçlü değil. Her tartışmaya açığız. Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırmalıyız. Bu demokratik parlamenter sistem olursa bu bizim beğendimiz, önerdiğimiz, savunduğumuz bir görüş olacaktır”

S-400 GÜNDEMİ

“Zamanında Patriotların alımıyla ilgili talebi karşılanmamışsa elbette Türkiye kendi güvenliğini sağlamak için başka arayışlara girecektir. Bu, Türkiye’nin kendi hakkı ve hukukudur.”