Kurtuluş Kılçer yazdı: AKP sınıflar üstü, siyaset sınıf dışı mı?

"‘Ah vah’ diyerek, ‘demokrasinin, hukukun ve oyunun kurallarının dışına çıktı’ diyerek AKP’yi eleştirmenin gelip dayanacağı yer liberalizmden başka bir yer değildir. AKP ne bir sapma ne de tek başına bir çetedir. AKP, doğrudan sermayenin sınıf diktatörlüğünü ortaya koyan bir sermaye partisidir. AKP’yi, tek başına “demokrasi ya da hukuk” üzerinden eleştirmenin sınırları düzenin ıslahatına ya da statükosuna çıkar. Asıl yapılması gereken kapitalist düzenin gerçek fotoğrafının sunulmasıdır."

Kurtuluş Kılçer yazdı: AKP sınıflar üstü, siyaset sınıf dışı mı?

Kurtuluş Kılçer yazdı.

İktidar partisi AKP, sermaye sınıfının temsiliyetinden azade, sermaye düzeninin dışına düşmüş bir ‘anomali’ midir? Yoksa; burjuva diktatörlüğünün somut bir yansıması mı?

“‘Ah vah’ diyerek, ‘demokrasinin, hukukun ve oyunun kurallarının dışına çıktı’ diyerek AKP’yi eleştirmenin gelip dayanacağı yer liberalizmden başka bir yer değildir. AKP ne bir sapma ne de tek başına bir çetedir. AKP, doğrudan sermayenin sınıf diktatörlüğünü ortaya koyan bir sermaye partisidir. AKP’yi, tek başına “demokrasi ya da hukuk” üzerinden eleştirmenin sınırları düzenin ıslahatına ya da statükosuna çıkar. Asıl yapılması gereken kapitalist düzenin gerçek fotoğrafının sunulmasıdır.”

Kurtuluş Kılçer’in “AKP sınıflar üstü, siyaset sınıf dışı mı?” yazısını buradan okuyabilirsiniz.