Meteoroloji'den sel uyarısı

Meteorolojiden bazı iller için sel uyarısı yapıldı.

Meteoroloji'den sel uyarısı

Meteoroloji’den bazı iller için sel uyarısı yapıldı. Bitlis, Siirt, Hakkari, Muş’un güneyi, Şırnak’ın doğu kesimleri ile Van’ın güney ilçelerinde ani sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinde hava durumunun parçalı çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Çanakkale, Eskişehir, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olabileceği bekleniyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Sel uyarısı

Yağışların Antalya ve Şırnak çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli yağmur ve sağanak, Bitlis, Siirt, Hakkari, Muş’un güneyi, Siirt ve Şırnak’ın doğu kesimlerinin yüksekleri ile Van’ın güney ilçelerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bu bölgelerde vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olması gerektiği aktarıldı.

Hava sıcaklığının Marmara’da 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Rüzgarın İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunun yükseklerinde yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (soba ve doğalgaz zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.