Reklam
Kategoriler: Medya

Metiner’den son gün yazısı: Yeni süreç için AK Parti’yi destekleyin…

Reklam

AKP eski milletvekili ve Star gazetesi yazarı Mehmet Metiner, bugün kaleme aldığı yazısında yarın yapılacak seçimler öncesi Öcalan’ın mektubunun dikkate alınmasını istedi. Yazısı boyunca Öcalan’ın ‘tarafsızlık’ çağrısını yaptığı mektubuna dikkat çekip bu çağrıyı olumlayan Metiner son cümlesinde ise partisine oy istedi ve bunun ‘yeni bir süreç’ için katkı olacağını belirtti.

Metiner, “HDP’li Kürtler kimi dinleyecek?” başlıklı yazısında Öcalan’ın çağrısı ve HDP’nin değiştirmediği seçim tercihine ilişkin  “Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bu kavga Öcalan ile Demirtaş arasındaki bir iktidar kavgasıdır.” derken “Kanaatim o ki taban önemli oranda Öcalan’ı dinleyecektir.” iddiasında bulundu.

AKP’li isim yazısının sonunda ise başlaması muhtemel yeni bir sürece işaret edip “Bence HDP’ye oy veren Kürtler tam da bu kritik süreçte AK Parti’yi destekleyerek yeni bir siyasi sürecin açılmasına katkı sağlayabilirler.” ifadeleriyle oy istedi.

Metiner’in yazısında ilgili bölüm şöyle:

Öcalan’ın “tarafsızlık” çağrısına karşılık Kandil/HDP yönetiminin CHP adayında ısrarı Öcalan için verilen ölüm fermanı niteliğindedir. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bu kavga Öcalan ile Demirtaş arasındaki bir iktidar kavgasıdır. Lakin unutulmasın ki Cumhurbaşkanımızın Demirtaş derken kastettiği ABD güdümündeki Kandil’in kendisidir. Şimdi merak edilen konu şu: HDP’li Kürtler yıllar yılıdır “Serok/Başkan” olarak kabul ettikleri Öcalan’ı mı dinleyecekler yoksa Öcalan’a komplo kuran ve onu yaşayan bir ölüye dönüştüren Kandil/HDP yönetimini mi? Kanaatim o ki taban önemli oranda Öcalan’ı dinleyecektir. Her halükarda HDP içinde bundan sonra ciddi bir ayrışma ve tartışma yaşanacaktır. Öcalan CHP’ye karşı AK Parti’yi, AK Parti’ye karşı CHP’yi destekleyin çağrısında bulunmuyor. Tam tersine Kürtleri CHP’nin payandası kılmaya ve kendini de İmralı’ya gömmeye çalışan ABD projesine dikkat çekerek bu oyunu tarafsız kalarak bozmaya çağırıyor. Bence HDP’ye oy veren Kürtler tam da bu kritik süreçte AK Parti’yi destekleyerek yeni bir siyasi sürecin açılmasına katkı sağlayabilirler.”

Bu haber en son değiştirildi 22 Haziran 2019 13:29 13:29

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam