Reklam
Kategoriler: İç Açı

‘Ovacık’ın türküsünü Türkiye’ye yayacağız’

Reklam

Ovacıklılar Derneği, Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda “Ovacık’da Yeşeren Umudu Büyütüyoruz” sloganıyla çok sayıda sanatçının da sahne aldığı bir etkinlik düzenledi.

Etkinlikte Ovacıklılar Derneği Başkanı Ali Ekici, Dersim Dernekler Federasyonu (DEDEF) Başkanı Ali Haydar Ben ve İBB Bağımsız Komünist Belediye Başkan adayı Aysel Tekerek birer konuşma yaptı.

Ovacıklılar Derneği Başkanı Ali Ekici konuşmasında, AKP iktidarının son dönemde her alanda oluşturduğu baskı politikalarına ve müdahalelerine karşı mücadele etmenin gerekliliğini vurgularken, yaklaşan yerel seçimler için de gericiliğin karşısında Dersim’deki ittifakın desteklenmesini belirtti.

“ÖRGÜTLÜLÜK KARŞISINDA YENİLMEYE MAHKUMLAR”

DEDEF Başkanı Ali Haydar Ben de, seçim sürecine girerken yaşanan ekonomik krizin tanzim kuyruklarının yoksul halka yüklenmesinin sonucu olduğunu söyledi. Seçim öncesi Dersim’in ilçelerinde vali ve kaymakamların müdahale çalışmaları yaptığına dikkat çeken Ali Haydar Ben, Ovacık’ta ve Hozat’ta AKP’nin daha planlı programlı çalıştığını ve bunun nedeninin 2014’te Maçoğlu’yla kazanılan başarı olduğunun altını çizdi.

DEDEF Başkanı, Dersimlilerin oylarını kendi haklarını, emeğini, doğasını savunanlara vermesi gerektiğini belirtirken “Dersim halkı örgütlüdür. Örgütlü halkın karşısında hiçbir kuvvet duramaz, yenilmeye mahkumdur ve mahkum olacaktır” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

“OVACIK’TAN ÇIKAN SESİ TÜRKİYE’YE YAYACAĞIZ”

Etkinlikte konuşan İstanbul’un komünist adayı Aysel Tekerek ise sözlerine Ovacık’taki deneyimin önemini vurgulayarak başlarken, “İçinden geçtiğimiz seçim sürecinde görüyorsunuz sağ sağla yarıştırılıyor. Rant politikaları rant politikalarıyla, yağmacılık yağmacılıkla yarıştırılıyor. Düzen partilerinin sistem partilerinin tek amacı emekçilerin, kadınların, gençlerin haklı seslerini kesmek. Ama bunu Ovacık’ta başaramadılar, önümüzü kesemediler. Bu seçimlerde hedef, emekçilerin bu sesini bu sözünü, Ovacık’tan çıkan en güzel türküsünü, eşitliğin özgürlüğün en güzel türküsünü tüm Türkiye’ye coğrafyaya yaymaktır.” dedi.

Konuşmasında İBB’nin Bağımsız Komünist Adayı olarak, sosyalist seçeneği güçlendirmeye çağıran Tekerek, “Munzur Özgür akacak, bütün kötü ezberler de birbir bozulacak. Patronlar, rantçılar, yağmacılar, betoncular kaybedecek. Emekçiler kazanacak! Yolumuz açık olsun” cümleleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Etkinlikte Grup Munzur, Umut Altınçağ, Yeninur Ada, Yılmaz Çelik gibi isimler de şarkılarıyla sahne aldı.

Etkinliğe seçim yoğunluğu nedeniyle katılamayan Dersim Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu ise bir video mesaj gönderdi.

Bu haber en son değiştirildi 18 Mart 2019 14:35 14:35

Reklam

Önceki Haberler

Denizlerin izinde: Bugün neredeyiz?

"Tam bağımsız Türkiye sloganı içi boş bir slogan değildir. Bu sloganın ağırlığını taşıyabilmek antiemperyalist mücadelede…

6 Mayıs 2024 13:04

Denizlerin mücadelesi neydi?

"Şüphesiz onların yaptıklarını bir kaç sayfaya sığdırmak mümkün değil fakat yine de onların bunu ne…

6 Mayıs 2024 12:56

TKH: Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı unutmadık…

Türkiye Komünist Hareketi ve TKH Gençliği, 6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan…

6 Mayıs 2024 12:49

Barbar İsrail, Refah’ın doğusunu boşaltmaya başladı: Müdahaleye hazırlanıyor

İsrail Devlet Televizyonu KAN son dakika haberi geçti. İsrail Devlet Televizyonu KAN'a göre İsrail ordusu,…

6 Mayıs 2024 11:19

Fransa genelinde liseliler yarın Gazze’ye destek mitingi düzenleyecek

Fransa genelindeki Gazze’ye destek amacıyla düzenlenen protestolar liselere de yayıldı. Ülke genelindeki onlarca lisede yarın…

6 Mayıs 2024 11:06

Cambazın numarası bitmez

"Topluma sunuluş biçimiyle problemin ele alınış çekline bakınca, içinden geçtiğimiz küresel sorunlar ve sıkıntılardan sistem…

6 Mayıs 2024 11:01
Reklam