Polisten kadın eylemciye gözaltında cinsel taciz

TAYAD'ın Ankara Sakarya Caddesi'nde yaptığı eyleme destek veren bir üniversite öğrencisinin polis tarafından gözaltına alındığı sırada cinsel tacize uğradığı görüntüler kameralara yansıdı.

Polisten kadın eylemciye gözaltında cinsel taciz

TAYAD’ın Ankara Sakarya Caddesi’nde yaptığı eyleme destek veren bir üniversite öğrencisinin polis tarafından gözaltına alındığı sırada cinsel tacize uğradığı görüntüler kameralara yansıdı.

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği’nin (TAYAD), dün Ankara Sakarya Caddesi’nde gerçekleştirdiği eyleme katılan üniversite öğrencisi bir kadının gözaltına alındığı sırada polisin cinsel tacizine uğradığı ortaya çıktı.

Taciz sırasındaki görüntüleri Yüksel direnişçisi Acun Karadağ sosyal medyadan paylaştı. Karadağ, ”Bu çocuk üniversite öğrencisi. Tayad’ın Ankara Sakarya Caddesi’nde yaptığı bir eyleme dün destek verdi. Gözaltına alındı. Ve polisin tacizine uğradı. Bu iğrenç durumu fotoğraf makinesi belgeledi.” sözlerine yer verdi.

Görüntülere sosyal medyadan tepki gösteren CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Rezalet; Söylenecek başka bir kelime yok… Bu polis memuru derhal açığa alınmalı, soruşturma başlatılmalı ve tutuklanmalıdır” ifadelerini kullandı.