Saadet'in gazetesinde 'Gezi' korkusu: Örgütleniyorlar

Gezi'nin yıldönümünde Saadet'in gazetesindeki bir köşe yazısında "yeni bir Gezi" olabileceği ile ilgili uyarı yapıldı.

Saadet'in gazetesinde 'Gezi' korkusu: Örgütleniyorlar

Türkiye tarihinin en büyük halk hareketi olan Haziran Direnişi’nin 6. yıldönümünü gericiler de unutmadı.

Saadet Partisi’nin yayın organı olan Milli Gazete‘de yer alan bir köşe yazısında yeni bir “Gezi kalkışması”nın kesinlikle denenebileceği öne sürülürken, lise ve üniversitelerde bunun için örgütlenildiği iddia edildi.

“Uyarı”yı yapan ismin islamcı hareketin yaşayan en “kıdemli” isimlerinden Mehmet Şevki Eygi’den gelmesi ise dikkat çekti. Zira Eygi, NATO ve CIA bağları bizzat devlet tarafından faş edilmiş bir isim olarak biliniyor.

Hatırlanacağı üzere, Genel Kurmay İstihbarat Başkanlığı’nı yürütmüş olan emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin geçtiğimiz yakın bir dönemde yaptığı açıklamada Eygi ve Fethullah Gülen’in de aralarında bulunduğu bazı isimler için “Özel Harp Dairesi içinde görevlendirildiklerini ve görevlerinin Yeşil Kuşak projesi çerçevesinde komünizmle mücadele faaliyetleri olduğunu” dile getirmişti.

İşte Eygi’nin bugünkü yazısındaki kısa ama anlamlı bölüm:

“Bizde yeni bir GEZİ kalkışması yapılabilir mi?.. Bence bundan kimse şüphe etmesin, kesinlikle deneyeceklerdir. Liselerde ve üniversitelerde örgütleniyorlar. Fransa’daki eski 1968, bugünkü Sarı Yelekliler gibi genel bir kalkışmanın planlarını yapıyorlar. Uygun, müsait bir zaman kolluyorlar.”