Sakarya Arifiye'de büyük patlama

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde sabaha karşı nedeni henüz bilinmeyen bir şekilde doğalgaz boru hattının patladığı ifade edildi.

Sakarya Arifiye'de büyük patlama

Sakarya’nın Arifiye ilçesinde sabaha karşı nedeni henüz bilinmeyen bir şekilde büyük bir yangın çıktığı, bu sırada da doğalgaz boru hattının patladığı ifade edildi.

Olaya Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahalede bulunurken, yangının zorlukla kontrol altına alındı.

VALİ’DEN AÇIKLAMA

Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayır patlamaya ilişkin açıklama yaptı. Olayın bilgisinin saat 07.30 gibi ulaştığını ve yangın ihbarı şeklinde söylendiğini belirten Nayır, “Doğalgaz ana iletim hattında bir yangın olduğu, o bölgede de heyelan riskine ait çalışmaların yapıldığı bilgiler de var. Bizim ilk tahminimiz, değerlendirmemiz bu heyelana bağlı bir doğalgaz sızıntısı ve yangını çıkmış olabilir diye düşünüyoruz. Can kaybı ve yaralı yok. Kısa zamanda biteceğini tahmin ediyorum.” dedi.

BOTAŞ: YANGIN NEDENİ KOPMA

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) Genel Müdürlüğü, Sakarya’da doğalgaz hattındaki yangınla ilgili tedbirlerin alındığını belirterek, “Doğal Gaz İletim Sisteminin hiçbir bölgesinde gaz kesintisi söz konusu olmayacaktır” açıklaması yaptı.

Açıklamada, ilk bulgulara göre doğal gaz boru hattında heyelan nedeniyle meydana gelen kopmanın yangına yol açtığı belirtilerek şöyle denildi:

“BOTAŞ tarafından gerekli müdahale yapılarak hat vanaları kapatılmış ve olayın meydana geldiği kısımda doğal gaz akışı durdurulmuştur. Yangın kontrol altına alınmış olup, soğutma işlemlerinin ardından ivedilikle onarım çalışmalarına başlanacaktır. Bu süre zarfında gerekli tedbirler alınmış ve bölgenin doğal gaz ihtiyacı alternatif iletim hatlarından kesintisiz sağlanmaktadır. Bu doğrultuda, Doğal Gaz İletim Sisteminin hiçbir bölgesinde gaz kesintisi söz konusu olmayacaktır.”