Seçim sonrası için silahlanma çağrısı yapan Sedat Peker ifade verdi: Konuşmamın arkasındayım

hakkında, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” ve “Suç işlemeye tahrik etmek” suçlarından re’sen soruşturma başlatılan Sedat Peker, bugün adliyeye gelerek şüpheli sıfatıyla savcıya ifade verdi

Seçim sonrası için silahlanma çağrısı yapan Sedat Peker ifade verdi: Konuşmamın arkasındayım

Ataşehir’de destekçilerine 31 Mart seçimleri için yaptığı konuşmada silahlanma çağrısı yapması nedeniyle “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” ve “Suç işlemeye tahrik” suçlarından soruşturma başlatılan organize suç örgütü lideri Sedat Peker, adliyeye gelerek şüpheli sıfatıyla savcıya ifade verdi. Peker’in ifadesinde “Konuşmamın arkasındayım” dediği öğrenildi.

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcısına ifade veren Peker’in, hakkındaki suçlamayı kabul etmediği ve ifadesinde konuşmasında suç unsuru bulunmadığını söylediği ve “Konuşmamın arkasındayım” dediği belirtildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 3 Şubat 2019 tarihinde Ataşehir’de yaptığı konuşma nedeniyle Sedat Peker hakkında, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” ve “Suç işlemeye tahrik etmek” suçlarından re’sen soruşturma başlatmıştı. Soruşturmanın, Peker’in halkı silahlandırma çağrısı yaptığı yönünde haberler yapılması üzerine başlatıldığı belirtilmişti.