Seçim sonuçlarını tanımayan, Erdoğan'ın hemşehrisi Metro A.Ş Genel Müdürü de istifa etti

Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanı olmasının ardından istifalar sürüyor. Son olarak İBB iştiraklerinden Metro A.Ş. Genel Müdürü Kasım Kutlu, görevinden ayrıldığını açıkladı.

Seçim sonuçlarını tanımayan, Erdoğan'ın hemşehrisi Metro A.Ş Genel Müdürü de istifa etti

4 yıldır İstanbul Metro A.Ş. Genel Müdürlüğü görevini yürüten Kasım Kutlu, görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Ekrem İmamoğlu’nun Belediye Başkanı olması sonrası kararını açıklayan Kutlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız R. Tayyip Erdoğan’a ve diğer belediye başkanlarına saygılarımı sunuyorum. Demokrasinin gelişimine olgunluğuna katkıda bulunmak için Başkanlık Sisteminin ruhuna uygun bir profesyonellikle görevimden ayrılıyorum” dedi.

Kutlu, YSK’nın hukuksuz şekilde iptal ettiği 31 Mart seçimlerinin ardından sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşmış ve “Paralel çetenin uyuyan hücrelerinin son seçim operasyonu. Büyük farkla önde giden seçimde çetenin sandık çıkarması. Bütün kurumların son derece hassas ve uyanık olması, görev yerlerindeki sorumluların her türlü provakasyona karşı tedbirli davranılmasını bekliyoruz.” demişti.

Kutlu benzer bir mesajı çalışanlarına atmış, seçimin “paralel yapı operasyonu” olduğunu savunmuş ve “Sandıkta kazandığımızı masada kaybetmeyeceğiz” demişti.

ERDOĞAN’IN ‘HEMŞEHRİ KONTENJANI’NDAN…

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan gibi Rize’nin Güneysu ilçesinde doğmuş olan 62 yaşındaki Kasım KUTLU, Erdoğan’ın İBB Başkanı olduğu 1994 yılında İSBAK A.Ş. Genel Müdürlüğü koltuğuna oturtulmuş ve 5 yıl bu görevi sürdürmüştü. 2004 yılında bir kez daha bu göreve getirilen Kutlu, 04.09.2015 tarihinde de Ulaşım A.Ş. Genel müdürlüğüne atanmıştı.