Reklam
Kategoriler: İç Açı

Şentop SETA sempozyumunda: Parlamenter sistem hikayesi kapanmıştır

Reklam

Gazeteleri fişleme raporlarıyla yeniden gündeme gelen SETA’nın konuğu AKP’li Meclis Başkanı Mustafa Şentop oldu. SETA’nın sempozyumunda konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Parlamenter sistem’ falan hikayeleri meselesi kapanmış bir meseledir” dedi.

Şentop, Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından düzenlenen “Üçüncü Yılında 15 Temmuz Darbe Girişimi ve FETÖ ile Mücadele” başlıklı sempozyumda yaptığı konuşmada, parlamenter sistem tartışmalarına değindi.

“Anayasal anlamdaki bu değişikliğin, hükümet sistemi değişikliğinin ‘bu değişmeli, geri dönmeliyiz, parlamenter sistem’ falan hikayeleri meselesi kapanmış bir meseledir. Esasen 15 Temmuz’da kapanmıştır” diyen Şentop, sözlerine şöyle devam etti:

“16 Nisan da bunun tescil edildiği, kayda geçirildiği bir tarihtir. Alt mevzuat düzeyinde tartışmalar yapılabilir. Daha önce de parlamenter sistem uygulanırken de vardı. Bakanlık sayılarında değişiklikler olmuş, teşkilat yapıları değişmiş…Yine olabilir böyle şeyler. Ama bu tarihi süreç içerisinde 15 Temmuz’un ve 16 Nisan’ın yerini doğru tespit etmemiz lazım. Geleceğe dair projeksiyonlar yaparken eğer bunu doğru tespit etmezsek, bu arkeolojiyi yapmadan konuşursak, değerlendirirsek o zaman işte böyle birtakım hülyalar içerisinde gezinebilirsiniz. Geriye dönme, işte parlamenter sistem hikayeleri içerisinde dolaşabilirsiniz. Hükümet sistemi meselesi 15 Temmuz’da gerçekleşen o direnişin dışında, ondan bağımsız bir şey olarak değerlendirilemez. Ve o Türkiye’yi bu hükümet sistemi değişikliğine getirmiştir. Bu paradigma değişikliğinin tescili noktasına getirmiştir. Bu sebeple 15 Temmuz’u birçok bakımdan değerlendirmek hatırlamak çok önemli.”

Reklam

Önceki Haberler

AKP’li belediye köy yollarına ayrılan parayla 4×4 araç alacak

AKP'li Elazığ Belediyesi, köy yolları için ayrılan ödenekle AFAD'a 4x4 araç almaya karar verdi.

17 Mayıs 2024 11:30

Panathinaikos’ta Fatih Terim ile yollar ayrıldı

Yunanistan Süper Ligi'nde şampiyonluk umutlarını yitiren Panathinaikos'ta teknik direktör Fatih Terim ile yollar ayrıldı. Terim,…

17 Mayıs 2024 11:06

İmamoğlu’ndan özelleştirme açıklaması: Haddini aşmış

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Mali Hizmetler Daire Başkanı Neslihan Vural'ın özelleştirme ile ilgili sözlerine,…

17 Mayıs 2024 10:57

İBB, AKP döneminde özel bir üniversiteye tahsis edilen tarihi binasını geri alıyor

İBB yönetimi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ne AKP döneminde bedelsiz olarak tahsis edilen Fatih’teki tarihi…

16 Mayıs 2024 18:19

Kobane Davası’nda karar açıklandı: Demirtaş’a 42 ve Yüksekdağ’a 30 yıl hapis cezası verildi

Kobani davasında hükümler açıklandı. Eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş’a 42 yıl, Figen Yüksekdağ’a…

16 Mayıs 2024 18:10

BM, Gazze’de insani yardım dağıtmanın neredeyse imkansız olduğunu açıkladı

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nden yapılan açıklamada, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de…

16 Mayıs 2024 17:54
Reklam