Sınıf Tavrı'ndan direnişteki Flormar işçilerine destek: Mücadeleniz bizim mücadelemizdir!

Sınıf Tavrı, aylardır direnen Flormar işçilerine dayanışma ziyaretinde bulunarak dayanışma kolilerini teslim etti.

Sınıf Tavrı'ndan direnişteki Flormar işçilerine destek: Mücadeleniz bizim mücadelemizdir!

Gebze’de bulunan Flormar kozmetik fabrikasında anayasal hakkı olan sendikalaşma hakkını kullandıkları gerekçesiyle işten atılan çoğu kadın 132 işçinin sürdürdüğü direniş 238. gününü geride bıraktı.

Cargill işçilerinin ardından direnişteki Flormar işçilerine de bugün bir dayanışma ziyaretinde bulunan Sınıf Tavrı, aylardır direnişçi işçiler için toplanan dayanışma kolilerini ziyarette teslim etti.

Ziyarette Sınıf Tavrı adına Yönetim Kurulu üyesi Kemal Parlak işçilere hitaben bir konuşma gerçekleştirdi.

Parlak konuşmasında şunları söyledi:

“2018 yılında ‘Sınıf mücadelesinden ne kaldı?’ denilirse, elbette akla ilk gelen Flormar ve Cargill işçilerinin direnişi oldu. Direnişiniz devam ediyor, bugün 238. gün. Kazanılana kadar devam edeceğini biliyoruz. Biz hep yanınızda olacağız. Bizim en önemli sorunumuz örgütsüzlük. Siz burada bir örgütlenme mücadelesi veriyorsunuz.

Sınıf Tavrı olarak biz diyoruz ki 2019 yılını işçi sınıfı kazansın. İşçi sınıfının sorunları çok. Bizimle dalga geçiyorlar. 15 yıl içerisinde yüzlerce grev yasaklandı. Yüzbinlerce işçi grevlerden dolayı hak mağduru oldu. Sendikalaşmadan dolayı yüzlerce işçi kardeşimiz işlerinden oldu.”

“BÖLÜNMÜŞLÜĞÜ ORTADAN KALDIRMALIYIZ”

Her gün iş cinayetleri yaşandığını, binlerce işçinin ‘iş kazası’ adı altında iş cinayetlerinde can verdiğini kaydeden Parlak, “Diyorlar ki ‘bu sizin işin fıtratında var’. Böyle değil; bu böyle olmayacak. 2 bin 20 lira asgari ücret diyip zil takıp oynamamızı bekliyorlar. Açlık sınırı ise 7 bin liranın üzerinde. İşçi sınıfı bu düzene mahkum değil, mahkum olmayacak. 2019 yılını eğer kazanalım diyorsak 2019 yılı işçi sınıfının yılı olsun diyorsak o zaman kazanmamız için en önemli sorunlardan  bölünmüşlüğü, örgütsüzlüğü ortadan kaldırmalıyız.” ifadelerini kullandı.

“Her yerde Sınıf Tavrı komitelerini kuracağız”

Milyonlarca işçinin işsiz olduğuna, milyonlarcasının da açlığa mahkum edildiğine dikkat çeken Parlak, sektörlerde insanlık dışı çalışma koşullarının dayatılmaya devam ettiğine dikkat çekip şunları söyledi:

“Çok kötü koşullar altında çalışmaya devam ediliyor. İnşaatta, tekstilde, diğer sektörlerde… Hak gaspına, mobinge, tacize uğruyor. Bunlara artık dur demek zorundayız. İşte Sınıf Tavrı bunun için yola çıktı. Kurultayımızı yaptık. Şimdi diyoruz ki işçi sınıfı örgütlenmeli. Sendikalarla dayanışma içerisinde yan yana olacağız. Ama Türkiye’deki sendikaların hepsi sizin şubeniz gibi değil. Türkiye’de işçilerin hak gaspına karşı işçileri satanların olduğunu da biliyoruz. Onlara karşı da mücadele edeceğiz. Şimdi diyoruz ki her yerde Sınıf Tavrı komitelerini kuracağız. Her yerde haksızlığa karşı işçilerin yanında olacağız. Her yerde mücadele eden işçilerle yan yana olacağız. Bugün mücadele etmeyen, kabuğuna çekilen işçilere diyeceğiz ki ayağa kalkmak zorundasın. Sadece işten atıldığın zaman, hak gaspına uğradığın zaman sesini o gün çıkarmak zorunda değilsin; şimdi de çıkar. Haksızlığa uğramamak için, ölmemek için… Sınıf Tavrı her yerde bunları anlatacak.”

“Mücadeleniz bizim mücadelemizdir”

Konuşmasında, Sınıf Tavrı’nın kararıyla Kasım ayında hayata geçen Alo İşçi Dayanışma Hattı’ndan da söz eden Kemal Parlak, “Her yerde hak gaspına uğrayan işçiler arıyor. Sınıf Tavrı olarak avukatlarımızla, doktorlarımızla yanlarında oluyor. Bu bölgede de çok sayıda işçi arkadaşımız aradı. Onlarla da birlikteyiz. Mücadeleyi yükselteceğiz. Bütün işçilerin ve sizlerin kazanacağınıza inanıyoruz. Mücadeleniz başarıya ulaşana kadar Sınıf Tavrı olarak yanınızdayız. Mücadeleniz bizim mücadelemizdir.” dedi.

Parlak’ın konuşmasına işçiler alkışlar ve “Flormar işçisi kazanacak”, Yaşasın sınıf dayanışması” sloganlarıyla yanıt verdi.

“Flormar direnişi etrafında birleşerek zaferle taçlandıralım”

Petrol-İş Sendikası Gebze Şube yardımcısı Şirvan Kırmızıçiçek de, direnişle ilgili son bilgileri Manifesto ile paylaşarak, Flormar direnişine destek çağrısında bulundu: