Reklam
Kategoriler: İç Açı

Şule Çet’in katillerini savunan avukat, Cebeci’nin döner bıçaklı ülkücü saldırganı çıktı!

Reklam

Şule Çet’in cinsel saldırıya uğrayarak öldürülmesine ilişkin görülen davada sanık Çağatay Aksu ile birlikte yargılan Berk Akand’ın avukatlarından birinin, 2016’da Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde üniversitelilere döner bıçağıyla saldıra ülkücü faşist çete üyelerinden Paşa Büyükkayaer olduğu ortaya çıktı.

sendika.org‘un haberine göre, Davaya sanıkların avukatı olarak katılan Paşa Büyükkayaer, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okuduğu dönem pek çok kez okul dışında buluştuğu çete ile birlikte sallama ve satırla Cebeci Kampüsü öğrencilerine dönük saldırılarda yer aldı.

Kampüste 4 Ocak 2016 günü kantinde kabanının içinde sakladığı döner bıçağını çıkararak üniversitelileri yaralamaya çalışan Büyükkayaer, ardından kampüs dışına kaçarak buluştuğu faşist çete ile birlikte ikinci defa saldırdı.

MEZUNİYETİNDEN SONRA DA DEVAM ETTİ

Büyükkayaer, mezun olduktan sonra da Hukuk Fakültesi’ne gelmeye ve saldırılarda yer almaya devam etti.

27 Ocak 2017’de Hukuk Fakültesi’nde öğrencilerin vizelerin bitişini kutlamak için çektiği halayda ülkücülerin kendi marşlarını çalmak istemesi, öğrencilerin ise bunu kabul etmemesi üzerine Büyükkayaer öğrencileri tehdit etti. 30 kişilik faşist grup daha sonra kantinde tekbirlerle öğrencilere saldırdı.

Olayın ardından saldırıya uğrayan öğrencilere soruşturma açıldı, Büyükkayaer’e ise mezun olması gerekçe gösterilerek herhangi bir yaptırım uygulanmadı.

Bu haber en son değiştirildi 7 Şubat 2019 08:45 08:45

Reklam

Önceki Haberler

Ayhan Bora Kaplan soruşturması: Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı tutuklandı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tutuklananlar arasında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı Ramazan…

20 Mayıs 2024 20:11

Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesı̇, İsraı̇l Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsraı̇l Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında hakkında…

20 Mayıs 2024 20:01

Zaharova’dan Kiev’e gözdağı: Hiçbir Zelenskiy formülü kurtuluş yolu olmayacak

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Kiev'in Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in uluslararası kamuoyuna sunduğu sözde…

20 Mayıs 2024 19:44

İngiltere’den Julian Assange kararı

İngiltere'de Yüksek Mahkeme, WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ın, ABD'ye iade davasına karşı temyiz başvurusu yapabileceğine hükmetti.

20 Mayıs 2024 19:36

YRP’li belediye ‘örf ve adetlere uygun kullanılmıyor’ diyerek kamelyaları kaldırdı

31 Mart yerel seçimlerinde AKP’den Yeniden Refah Partisi’ne geçen Palu Belediyesi’nin yeni başkanı Muhammet Septioğlu,…

20 Mayıs 2024 19:28

Ayhan Bora Kaplan davası: Sanık avukatları gazetecileri hedef aldı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 20'si tutuklu 61 kişi hakkında Ankara 32. Ağır Ceza…

20 Mayıs 2024 16:06
Reklam