Reklam
Kategoriler: İç Açı

Süleyman Soylu’ya hakaret ettiği iddia edilen SP’lilere hapis istemi

Reklam

İstanbul Üsküdar’da 17 Mart 2019 tarihinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun konuşma yaptığı sırada, Soylu’ya yönelik hakaret içerikli sözler söylediği iddia edilen Rıdvan Ç. (23) ve Yıldıray Ç. (45) hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

“YALANCI…” DİYE BAĞIRDILAR İDDİASI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüphelilerin Üsküdar’da konuşma yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef alarak “Yalancı şerefsiz” diye bağırdıkları anlatıldı.

Şüphelilerin savunmalarında, Soylu’nun Saadet Partisi’ne ilişkin söylemlerine karşı çıktıklarını, ifadelerinde hakaret içerikli sözler söylemediklerini belirttikleri kaydedildi.

2’ŞER YIL 4’ER AY HAPİS İSTEMİ

İddianamede, olaya tanık olan 3 polis memurunun ise şüphelilerin Soylu’ya hitaben hakaret içeren sözler söylediklerini beyan ettikleri anlatıldı. Savcılık, 2 şüphelinin “kamu görevlisine alenen hakaret” suçundan ayrı ayrı 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti. İddianame, gönderildiği mahkemece kabul edildi. Saadet Partililer, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

SOYLU NE DEMİŞTİ?

“24 Haziran’da Saadet Partisi sattı bu milleti, hadi oradan densiz. Karamollaoğlu sattı. Densiz, ne söylüyorsun? Utanmadan bir de milletin içine çıkıyorsunuz. PKK’yı Meclis’e siz taşıdınız. Madem katlanamayacaksınız neden PKK’yla ortaklık yapıyorsunuz? Bugün Adıyaman’da belediye başkan adayı bir yanda PKK işareti yapmaktadır, bir taraftan da Saadet Partisi işareti yapmaktadır. Çok net ve açık. Erbakan Hoca niye Milli Görüş’ten başka bir şey söylemedi. Milli dedi, milli. Millilikten ayrıldınız ve bu ülkeyi sattınız, hala satmaya devam ediyorsunuz. Bir milletvekilliğine sattınız.”

Reklam

Önceki Haberler

Özgür Özel’in 1 Mayıs kefaleti…

Biri büyük kalabalıklardan korkuyor; diğeri soldan, sosyalist düşünceden, emekçilerin eşitlik mücadelesinden, kendisinin de eleştirilmesinden korkuyor.…

28 Nisan 2024 14:03

6 ilde IŞİD operasyonu

Yerlikaya, operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ile çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konulduğu…

28 Nisan 2024 11:49

Tülin Tankut yazdı: Pankartlar

Bugün ülkenin acilen çözüm bekleyen sorununuysa artık çocuklar bile biliyor. Ana muhalefet partisi, parlamentoda ekonomik…

28 Nisan 2024 11:38

Washington Post: Zelenskiy, ordusunun kayıplarını eksik bildirmiş olabilir

Kaynak, "Son birkaç hafta içinde çıkardıkları yasalar onlara yardımcı olacak, ancak daha fazla gücü harekete…

28 Nisan 2024 10:45

Av. Abdurrahman Bayramoğlu: İşleneceğini herkesin bildiği bir cinayetin öyküsü

“İnsan özgülüğe mahkumdur.” der J. P. Sartre. Seçimlerimizle kendimiz ve insanlık hakkında hüküm veririz sürekli.…

28 Nisan 2024 10:08

Koza Altın gözünü yaylalara dikti

Kürtün ilçesinde bulunan Gölönü Yaylası’na açılacak olan madenden çıkarılan cevher yine aynı il sınırlarında bulunan…

28 Nisan 2024 09:46
Reklam