TİSK Başkanının sözleri evlere şenlik!

Patron örgütü Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçilerin daha fazla mesai yapmak istediğini öne sürdü.

TİSK Başkanının sözleri evlere şenlik!

HABER MERKEZİ

İşçilerin sefalet düzeyinde ücretlere karşın ağır çalışma koşullarıyla karşı karşıya bırakıldığı Türkiye’de patronlar ise daha fazla mesai istiyor.

Patron örgütü Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) 27. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan TİSK Başkanı Burak Akkol, işçi sendikalarının “1980’lerden kalan taleplerle” mücadele verdiğini ileri sürdü ve bundan vazgeçmeye çağırdı.

Esnek çalışmanın da “çok önemli” olduğunu belirten Akkol, kadınların 8-10 saat çalışmak istemediklerini, evden, kısmi süreli, part-time çalışma talep ettiklerini iddia ett.

Yeni jenerasyonun da kısmi, esnek çalışmayı önemsediğini iddia eden TİSK Başkanı, buna karşı çıkan sendikalardan da esnek çalışmayı üyelerine, yeğenlerine, kardeşlerine sormalarını isterken, eğer onlar karşı çıkıyorsa kendilerinin de bundan vazgeçeceklerini söyledi. Ekonominin aktif olduğu bir dönemde çalışma saatlerini düşürmek isteyen sendikalar olduğuna da işaret eden Akkol bir de “İşçiye soruyoruz fazla mesai yapmak istiyor.” iddiasında bulundu.