Üniversiteye pompalı tüfekle girdi!

Çankaya Üniversitesi öğrencisi Hasan İsmail H., tartıştığı araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel’i bıçaklayarak öldürmesi skandalı konuşulurken, bir silahla üniversiteye girme vakası da Konya'da yaşandı. Konya Selçuk Üniversitesi'ne tüfekle girmek isteyen bir kişi, güvenlik aramasında çantasına bakılmak istenince tüfeği başına dayayarak intihara kalkıştı.

Üniversiteye pompalı tüfekle girdi!

Çankaya Üniversitesi öğrencisi Hasan İsmail H., tartıştığı araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel’i bıçaklayarak öldürmesi skandalı konuşulurken, bir silahla üniversiteye girme vakası da Konya’da yaşandı. Konya Selçuk Üniversitesi’ne tüfekle girmek isteyen bir kişi, güvenlik aramasında çantasına bakılmak istenince tüfeği başına dayayarak intihara kalkıştı.

Olay, bugün saat 16.00 sıralarında Konya Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Kampüsü’nde meydana geldi.

İsminin Yunus olduğu öğrenilen bir genç, çantasında pompalı tüfekle okula girmeye çalışırken yakalandı. Şahsın hareketlerinden şüphelenen güvenlik görevlileri, çantasını aramak isteyince, şahıs çantasındaki pompalı tüfeği çıkararak başına dayadı. Bu esnada kampüsün içine giren şahıs, güvenlik görevlileri tarafından takip edilirken, polise de haber verildi. İhbar üzerine kampüse çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Kampüs içerisinde başına tüfek dayayarak yürüyen şahıs, son olarak İletişim Fakültesi’ne girdi. Sınavda olduğu öğrenilen öğrenciler ise polis ekipleri tarafından dışarı çıkarıldı.

Yaklaşık 45 dakika süren ikna çalışmalarının ardından genç polis ekipleri ve psikolog tarafından ikna edilerek gözaltına alındı.

Polis ekipleri tarafından boşaltılan pompalı tüfekten 5 fişek çıktı.

Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen şahsın, İletişim Fakültesi’nde okuyan kız arkadaşı ile arasının kötü olduğu ve bu olayı gerçekleştirdiği öğrenildi.

Polis tarafından gözaltına alınan genç, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.