Urfa Halfeti'deki çatışmanın ardından 60'ı aşkın gözaltı

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde 1 polisin hayatını kaybettiği 2 polisin yaralandığı çatışmayla ilgili olarak en az 60 kişi gözaltına alındı.

Urfa Halfeti'deki çatışmanın ardından 60'ı aşkın gözaltı

Halfeti ilçesi Dergili Mahallesi’nde yapılan bir operasyonda çıkan çatışmada Komiser Yardımcısı Şükrü Can Kayadibi hayatını kaybetmiş, 2 polis memuru ise yaralanmıştı.

Olaydan 2 gün sonra Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, ajanslar çok sayıda kişi için gözaltı kararı çıkarıldı. Ajansların aktardığına göre Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kent merkezi ile ilçelerde birçok adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 54 zanlı gözaltına alındı.

SAYI 60’IN ÜZERİNDE: ‘İŞKENCE’ İDDİASI

Mezopotamya Ajansı’nın (MA) ilgili haberinde ise gözaltı sayısının 60’ın üzerinde olduğunu belirtildi.

Haberde, çatışma ardından gözaltına alınanlara emniyette işkence yapıldığı, birçok kişinin bedeninde kırıklar oluştuğu kaydedilirken, avukatlara da müvekilleriyle 5 dakika süre kısıtlaması ve polis gözetimi şartıyla görüştürülme sınırı getirildiği ifade edildi.

Polis nezaretini kabul etmeyen avukatlara da, “Uygulamanın yasaya aykırı olduğunu biliyoruz ancak bir arkadaşımız şehit oldu o yüzden böyle yapıyoruz. Savcılığın talimatı. İsterseniz gidin kendisi ile görüşün” yanıtı verildiği belirtildi.