Meclis İçtüzüğü’nün değiştirilmesinin ardından TBMM’de tatil başlarken milletvekillerinin 1 yıl içinde yalnızca 5 ay çalışmış olması kamuoyundan tepki gördü.
Meclis, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesinin ardından mesaiden çok tatil yaptı. Milletvekilleri Ocak ayından bu yana sadece 64 gün çalıştı.
24 Haziran seçimlerinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi mesaiden çok tatil yaptı. 24 Haziran’ın ardından yemin töreniyle açılan Meclis, temmuz ayındaki kısa süreli mesainin ardından 1 Ekim’e kadar tatile girdi.
BirGün’de yer alan habere göre, Suriye, Irak tezkeresi görüşülürken muhalefetin itirazlarına rağmen Meclis İçtüzüğü değiştirildi. Bu düzenlemenin ardından çalışmalara ara verildi.
Aralık ayında yeni yılın bütçe görüşmeleri yapıldıktan hemen sonra tatile girildi. Meclis çalışmaları yeni yılda da aksadı. 24 Şubat’a kadar iki kez ara veren TBMM, yerel seçimler nedeniyle yeniden tatile girdi.
1 Ocak’tan bu yana geçen 200 günde sadece 64 gün çalışan vekiller, bir yıl içinde ise yalnızca 5 ay mesai yaptı. Vekiller, Meclis’in tatile girmesiyle 74 gün tatil yapılacak.
Milletvekillerinin maaşları bu yılın başında 22 bin 200 liraya ulaşmıştı.
Meclis’in bir yıllık faaliyeti ise şöyle:
Bu haber en son değiştirildi 22 Temmuz 2019 08:02 08:02
Leninizm’i “soteye yatmak”la eleştirip HDP ve CHP arasında salınmanın siyaset teorisini ve stratejisini ortaya koyarak…
DEM Parti Milletvekili Sevilay Çelenk, TRT'nin boykotu desteklemiş olan oyuncuları işten çıkarmasını Meclis'e taşıdı. Çelenk,…
AKP'nin kurmak istediği istibdat rejimine karşı protestolara katıldıkları için tutuklanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri için sıra…
İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) verilerine göre, İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti Mart…
Ekrem İmamoğlu'nun avukatları tutukluluğa gerekçe gösterilen "kaçma şüphesi"nin olmadığını belirterek, İmamoğlu'nun tahliyesini talep etti.
Toplum Çalışmaları Enstitüsü 2 Nisan'daki tüketim boykotuna ilişkin araştırmasının verilerini paylaştı. Rapora göre; büyük işletmelerin…