YAŞ öncesi kriz iddiası: Hulusi Akar küplere bindi...

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı öncesi ileri sürülen bir söylentinin, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı öfkelendirdiği öne sürüldü.

YAŞ öncesi kriz iddiası: Hulusi Akar küplere bindi...

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugün yapılacak olan kritik Yüksek Askeri Şura toplantısı öncesinde dikkat çeken bir iddiayı gündeme taşıdı.

Selvi, YAŞ ile ilgili bir söylentinin Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı “küplere bindirdiğini” öne sürdü. “Söylenti” olarak nitelediği olayın ne olduğuna ilişkin detay vermekten kaçınan Selvi, “Akar, birlik ve beraberlik görüntüsü vermek için komutanlarla birlikte olduğu bir fotoğraf karesini servis ettirdi.” dedi.

İşte Selvi’nin yazısında dikkat çeken o bölüm:

“Bugün YAŞ toplantısı yapılacak. Eskisi gibi 3-4 gün süren YAŞ toplantıları olmuyor artık. Yarın 15.00’te toplantı sona erecek, ardından alınan kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunulacak. YAŞ’la ilgili bir söylenti vardı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın küplere bindiğini söylemekle yetineceğim. Akar, birlik ve beraberlik görüntüsü vermek için komutanlarla birlikte olduğu bir fotoğraf karesini servis ettirdi. Ama Erdoğan’ın şura öncesi Bahçeli’yi ziyareti bugünkü toplantının önemini arttırdı.”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler arasında anlaşmazlık olduğu ve Akar’ın Güler’in emekliye sevkedilmesini istediği daha önce haberlere yansımıştı: