Yozgat Sorgun'da gelinini öldüren kaynanaya 25 yıl hapis

Yozgat Sorgun'da gelinini av tüfeğiyle öldüren kaynanaya 25 yıl hapis cezası

Yozgat Sorgun'da gelinini öldüren kaynanaya 25 yıl hapis

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Kepirce köyünde, çıkan tartışmada 2 çocuk annesi gelini Y.A.’ı av tüfeğiyle vurarak öldüren ve tutuklu yargılanan M.A. (75), 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

3 yıl önce, Sorgun ilçesine Kepirce köyünde meydana geldi. Köyde aynı evde oturan Y.A. ile psikolojik sorunları olduğu iddia edilen kayınvalidesi M. A. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyüp kavgaya dönüşmesi üzerine M.A., 12 yıllık gelinini evdeki av tüfeği ile vurarak öldürdü. Olaydan sonra kaçan M.A., kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen kayınvalide çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Münevver Akdoğan hakkında, ‘kasten öldürme’ suçundan dava açıldı.

‘GELİNİMİ ÇOK SEVERDİM’

Yozgat Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına, M.A. ile avukatı katıldı. Kayınvalide, son savunmasında, “Ben gelinimi çok severdim. Alzheimer hastasıyım ne yaptığımı bilmiyorum, pişmanım” dedi. Mahkeme heyeti, A.’ı önce ağırlaştırılmış müebbet hapis, daha sonra ise ‘iyi hal’ indirimi uygulayarak 25 yıl hapis cezasına çarptırdı.