Yozgat'ta AKP için organizasyon düzenlendi, öğrenciler namaza götürüldü

"Siyasetçiler, vekiller bugün var yarın yok. Ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır. Devlet teamüllerine uygun hareket edin."

Yozgat'ta AKP için organizasyon düzenlendi, öğrenciler namaza götürüldü

Yozgat’ta Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Müdürü’nün düzenlediği organizasyon kapsamında öğrenciler AKP’li milletvekili ve ilçe başkanıyla görüştürüldü, sabah namazına götürüldü.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Gençlik Merkezi’nin kahvaltı organizasyonunun ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı Yozgat Müdürü Rasim Parlak, AKP Milletvekili Yusuf Başer ve AKP Yozgat İlçe Başkanı öğrencilerle birlikte fotoğraf verdi.

Öğrenciler, Millet Kıraathanesi’nde düzenlenen kahvaltı organizasyondan önce sabah namazına götürüldü. AKP’li isimler, sabah namazında da öğrencilerin ‘yanında’ yer aldı.

“İL MÜDÜRÜNÜN GÖREVİ DEĞİL”

CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, yaşananlara ilişkin tepkisini şu ifadelerle gösterdi:

“Yozgat’ta ne yazık ki son zamanlarda devletin il müdürlerince düzenlenen organizasyonlar bir partiye malzeme yapılıyor. Bunun örneğine önce Milli Eğitim İl Müdürü Yusuf Yazıcı’nın AKP’li siyasilerin karşısına okul müdürlerini dizmesinde tanık olundu. Şimdi ise Gençlik ve Spor İl Müdürü Rasim Parlak’ın düzenlediği organizasyonla Gençlik Merkezi öğrencilerini AKP Milletvekili Yusuf Başer ile AKP Merkez İlçe Başkanı’nı kahvaltıda buluşturmasına tanık olundu. Bir de buna dinin direği namazı, yani en kutsalımızı siyasi çalışmalara malzeme yapmalarını halkımızın vicdanına bırakıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir il müdürünün görevi AKP’li milletvekiline organizasyon düzenlemek değildir”

“Bir bürokrat devletin imkanlarını bu millete hizmet için kullanmak yerine bir siyasetçinin emrine sunuyor ise buna dur demek hepimizin boynunun borcudur.” diyen CHP’li Keven, “Tüm bürokratlara sesleniyorum gelin bu tavırdan vazgeçin. Siyasetçiler, vekiller bugün var yarın yok. Ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır. Devlet teamüllerine uygun hareket edin. Her kesime eşit mesafede olun. Devletin imkanlarını bir siyasi partinin temsilcileri için kullanmayın. Bu görevi halkımıza hizmet için kullanın siyasetçilere propaganda malzemesi olarak değil” diye konuştu.