Adana'da polisin vurduğu Suriyeli genç hayatını kaybetti

Adana Seyhan'da Suriyeli bir genç, “dur” ihtarına uymadığı iddiasıyla polis tarafından öldürüldü.

Adana'da polisin vurduğu Suriyeli genç hayatını kaybetti

Dün ajansların abonelerine geçtiği haberde Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Sucuzade Mahallesinde Suriyeli bir gencin ‘dur’ ihtarına uymadığı iddiasıyla polis tarafından bacağından vurulduğu belirtilmişti.

Ancak polisin uygulama yaptığını görmesi üzerine kaçtığı iddia edilen Ali El Hemdan adlı gencin bacağından değil göğsünden vurulduğu ve sağlık ekiplerinin müdahalelerine rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.

Öldürülen gencin yirmi yaşının altında olduğu, çalıştığı için sokağa çıktığı ve ceza yemekten korktuğu için polislerden kaçtığı iddia edildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Adana Valiliği, yaptığı yazılı açıklama ile Ali Hemdan’ı vuran polis memurunun açığa alındığını, başlatılan adli ve idari tahkikatin devam ettiğini bildirdi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“27.04.2020 günü saat 12.00 sıralarında Seyhan ilçesi Sucuzade Mahallesi’nde Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü’müze bağlı ekiplerimizin uygulama yaptığı esnada, uygulama noktasında ‘dur’ ikazına uymayarak kaçan Suriye uyruklu Ali Hemdan isimli şahıs, uyarı ateşi açılması esnasında kazaen yaralanmıştır. Yaralı olarak hastaneye sevk edilen Ali Hemdan, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. İlgili polis memuru açığa alınmış olup, adli ve idari tahkikat devam etmektedir.”