CHP'ye 'Aman dinsiz imansız demesinler' de yetmedi...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ayasofya için AKP'nin "dinsizlik imansızlık" ithamını boşa çıkardıklarını söylemişti. Ancak CHP bu kez partinin sözcüsünün ifadeleri nedeniyle "en utanç verici sözlerin adresi" ilan edilmekten kurtulamadı.

CHP'ye 'Aman dinsiz imansız demesinler' de yetmedi...

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Ayasofya’nın camiye çevrilmesi kararına ilişkin “tepki”si nedeniyle CHP’yi hedef  aldı.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın kararı yorumlarken, “Bu kararlar yıkılmış Osmanlı’nın hukukuna dayanarak Cumhuriyet’in hukukunu yok saydı” eleştirisinde bulunmuş olmasını hatırlatan Çelik, “Ayasofya’nın cami olarak açılması ile ilgili tüm dünyadan yapılan açıklamalarda en utanç verici sözler CHP’den geldi” dedi.

Çelik devamında da, “Ayasofya Camii kararına temelsiz ve haksız yere tepki gösterenler içinde, bu cümleyi kuranlar kadar millete husumet besleyen bir cümle kurulmadı. Bu açıklamayı yapan zihniyet “Ayasofya Camii açılmasın” diyemediği için bu beceriksiz ve utanç verici takiyye cümlesini kurmuş. Türk siyasi hayatı için açıklayıcı bir şifredir: kim Osmanlı Devleti ile Türkiye Cumhuriyeti’ni kavga ettirmeye çalışıyorsa, milletin egemenlik hakları ile sorunu vardır. Bütün siyasi misyonu Cumhuriyetimiz ile Osmanlı Devleti’mizi kavga ettirme üzerine kurulmuş olanlar var. Bu zihniyet daha çok konuşsun. Böylece milletimizin özlemlerinin önündeki tehlikelerin nerden geleceğini daha erken görelim.
Bu hastalıklı zihniyet Ayasofya Camii’nin açılmasını Hristiyan vatandaşlarımıza karşı bir tutum gibi sunmuş. Bu ahlak dışı bir provokasyondur.” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU ‘DİNSİZ İMANSIZ’ SAVUNMASI YAPMIŞTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ayasofya konusuyla ilgili partisinin tavrını açıklarken AKP’nin kendilerinin karara karşı çıkacağını hesapladığını öne sürüp “Bak işte gördün mü biz yıllardır CHP dinsiz imansız diyorduk. Gene karşı çıktılar” demeye hazırlandığını söylemiş ve “Tam tersi. Açarsan aç. Zaten oradan imam da var namaz da kılınıyor.” diye desteğini açıklamıştı.