Reklam
Kategoriler: Yaşam

AKP’li Belediye Başkanı, Binali Yıldırım’a destek faturasını belediyeye ödetti

Reklam

İstanbul’da tekrarlanan yerel seçimlerde AKP’nin adayı Binali Yıldırım’a destek vermek amacıyla İstanbul’a giden Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve beraberindeki heyetin masraflarının faturası Çorum Belediyesi’ne kesildi.

AKP’li Çorum Belediyesi, Temmuz ayı ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. CHP Belediye Meclisi Üyesi Şentürk Gülnaz, tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için AKP adayı Binali Yıldırım’a destek vermek amacıyla İstanbul’a giden Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve beraberindekilerin masraflarının faturasının Çorum Belediyesi’ne kesildiğini öne sürdü.

Çorum Belediyesi Temmuz ayı ilk toplantısında CHP’li meclis üyesi Şentürk Gülnaz, AKP’li Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ı eleştirdi.

Denetim Komisyonunun 2019 yılına ilişkin raporunun görüşüldüğü toplantıda raporla ilgili partisinin görüşünü açıklayan Gülnaz, Özel Kalem Müdürlüğü harcamalarının yemek faturalarıyla şişirildiğini ve bir siyasi partinin etkinlikleri için kullanıldığını iddia etti.

“YILDIRIM’A DESTEĞİN FATURASINI ÇORUMLULARA ÖDETİYORSUNUZ”

Sözcü’den İsmail Akduman‘ın haberine göre tekrarlanan İstanbul seçimlerinde AKP adayı Binali Yıldırım’a destek vermek amacıyla Çorum Belediye Başkanı ve beraberindekilerin İstanbul’a gittiklerini açıklayan Gülnaz, “Tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri için bu kente giden Belediye Başkanı Aşgın ve beraberindekilerin konaklama ve yemek giderlerinin faturası belediyeye kesilmiş. Bu desteğin faturasını Çorumlulara ödetiyorsunuz” diye tepki gösterdi.

CHP’li meclis üyesi Şentürk Gülnaz, ayrıca 2019 yılına ilişkin ihalelerin özen gösterilmeden yapıldığının dile getirerek, “Doğrudan mal ve hizmet alımlarında sektörel bazda hep aynı firmalara verilmiş. Bu da firmalar arasındaki rekabeti ortadan kaldırıyor” ifadelerini kullandı.

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın, daha önce başkanlığını yaptığı Ensar Vakfı Çorum Şubesi yönetiminde yer almaya devam ettiği belirlenmişti.

Reklam

Önceki Haberler

Gerçeğe şüpheyle bak!

"Evrimle birlikte kabilelerimizdeki diğer insanların bizimle ilgili ne düşündüğünü önemsemeye başladık. Ama 10.000 kişinin ne…

7 Eylül 2024 13:10

TKH: Orta Vadeli Program, adı konulmamış IMF rejimidir

TKH'den OVP hakkında yapılan açıklamada "Türkiye'nin uzun yıllardır yaşadığı krizlerin arkasında yatan gerçek de tam…

6 Eylül 2024 17:55

Erdoğan oyun platformlarını hedef aldı: Sapkın akımlar özendiriliyor, ırkçılık tuzağının merkezi sanal alem

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidarda oldukları dönemde eğitimde hayranlık…

6 Eylül 2024 16:56

İzmir’de 2 kişinin öldüğü elektrik faciası: Savcı, yeni bilirkişi talebinde bulundu

İzmir’in Konak ilçesinde 12 Temmuz'da, yağmur sırasında elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüyle aralarında İZSU…

6 Eylül 2024 16:50

İyi Parti’de bir istifa daha: Milletvekili sayısı 31’e düştü

İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, partisinden istifa etti. Ataş'ın istifasının ardından İyi Parti'nin vekil…

6 Eylül 2024 14:55

Oğuz Murat Aci’nin ölümü: Cihantimur ailesinin özel olarak aldığı bilirkişi raporuna tepki

Oğuz Murat Aci'nin ölümüne ilişkin açıklama yapan Aci ailesinin avukatı Burak Erden, ABD'de devam eden…

6 Eylül 2024 14:51
Reklam