Azerbaycan ile Ermenistan arasında ateşkes anlaşması imzalandı

Moskova'daki toplantı sonrasında Azerbaycan ile Ermenistan arasında anlaşma sağlandı.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında ateşkes anlaşması imzalandı

Lavrov, Azerbaycan ve Ermenistan’ın Dağlık Karabağ’daki cenazelerin ve esirlerin değişimi konusunda anlaşmaya vardığını duyurdu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dağlık Karabağ’da insani ateşkesin sağlanmasına ilişkin Moskova’ya davet edilen Ermenistan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanlarıyla süren görüşmelere dair bir açıklama yaptı.

Lavrov, Azerbaycan ve Ermenistan’ın Dağlık Karabağ’daki cenazelerin ve esirlerin değişimi konusunda anlaşmaya vardığını açıkladı.

10 saat süren görüşmelerin ardından Rusya tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan ve Azerbaycan dışişleri bakanlarının 10 Ekim öğleden sonra saat 12.00’den itibaren ateşkesi kabul ettiği duyuruldu.

Lavrov, “Ermenistan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanları 10 Ekim gece yarısından itibaren ateşkesi kabul ettiler” açıklamasında bulunurken; şöyle devam etti:

“Azerbaycan Cumhuriyeti ve Ermenistan Cumhuriyeti, AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarının arabuluculuğuyla, çözümün ana prensipleri temelinde barışçıl bir çözüme mümkün olan en kısa sürede ulaşmak amacıyla esaslı müzakerelere başlıyor.”

Lavrov’un aktardığı ortak açıklamada ayrıca, bölgedeki belirli ateşkes parametrelerinin ayrı ayrı kararlaştırılacağı belirtildi.