Bahçeli'den 'FETÖ' açıklaması: Yetki versinler, siyasi kanadını bulalım

Bahçeli, "Kılıçdaroğlu, ByLock’çuları savcılığa götür ver. Eğer vermiyorsan biz sana suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.

Bahçeli'den 'FETÖ' açıklaması: Yetki versinler, siyasi kanadını bulalım

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara’da gazetecilerle bir araya geldi. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bahçeli, “FETÖ’nün siyasi ayağı” tartışmalarına değindi.

Bahçeli, CHP’nin konuyla ilgili önergesi için “Bunu çok saptırıyorlar. İşte zaten bizi düşündüren, CHP’ye olan güvenimizi sarsan nokta burasıdır” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU İÇİN SUÇ DUYURUSU

Kılıçdaroğlu’nun bir dönem dile getirdiği, “AKP’de ByLock kullanan 120 ila 180 arasında milletvekili olduğu” iddiasına değinen Bahçeli, “Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu, 120 ile 180 arasındaki ByLock’çuları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na götür ver. Eğer vermiyorsan biz sana suç duyurusunda bulunacağız, gel tıpış tıpış ayaklarınla bunların isimlerini ver diyeceğiz” diye konuştu.

“FETÖ’nün siyasi ayağı” için yargının harekete geçirilmesi gerektiğini söyleyen Bahçeli, “Hükümet olarak milli iradeyi temsilen o yargıçların arkasında duracak: ‘Size tam yetki veriyorum, elden gelen tüm çabayı gösteriniz. Siyasi irade olarak da arkanızda duruyoruz’ demeli” ifadelerini kullandı.

“Çok basit suçlamalarla devleti ve yargıyı yıpratmamak lazım.” diyen Bahçeli, “Yurtta Sulh konseyinin askeri kanadı belli, Silivri ve Sincan’da. Peki siyasi kanadı nerede? Bunları bulun diyoruz. Bulamıyorlarsa bize yetki versinler biz buluruz bunları.” dedi.

‘BİROL ŞAHİN’ YORUMU

Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin Filenin Sultanları ile ilgili sözleri sonrası istifasının istenmesiyle ilgili de Bahçeli, “Bu konuyla ilgili bizim ihracımız var. Kaynaşlı Belediye Başkanı. Türkiye’yi olimpiyatlarda temsil edecek hanımefendilere terbiyesizce yaklaşımından dolayı MHP’nin listesinden düştü” değerlendirmesini yaptı.