Bakan Koca'dan sahil açıklaması

Normalleşmenin ardından bayram tatili ile de dolup taşan sahil görüntülerine, Bakan Fahrettin Koca 'Birinci dalga sahillere indi. Tatilde dikkatli olalım.' açıklamasında bulundu.

Bakan Koca'dan sahil açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, normalleşme ile başlayan ve Kurban Bayramı’nda kalabalıklığı ile dikkat çeken tatil beldeleri ve otellerden gelen görüntülerin ardından “Birinci dalga sahillere indi. Tatilde dikkatli olalım” uyarısında bulundu.

Kurban Bayramı’nda tatil beldeleri ve otellerden koronavirüs önlemlerinin dikkate alınmadığı görüntüler gelmeye devam ediyor. Maske ve sosyal mesafeyi unutan tatilcilere Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan da uyarı geldi. Bakan Koca Twitter hesabından paylaşımda bulunarak, tatilcileri “Birinci dalga sahillere indi. Tatilde dikkatli olalım” ifadeleriyle uyardı.

Öte yandan Bodrum, Marmaris Fethiye ilçelerinde; Antalya’nın Alanya ilçesinde ve İzmir’in Çeşme ilçesinde sahiller dolup taştı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise yerli turistin 750 bini aştığını açıklarken, Çeşme’de bu sayının 650 bine ulaştığı öğrenildi. Alanya’daki tatilci nüfusu ise benzer sayılara ulaştı.

Yalnızca tatil bölgelerinden değil İstanbul’dan da benzer görüntüler gelmeye devam ediyor.