Bakanlık destekli, üniversite ortaklı: 'Bilim' projesinde kız öğrenci yasağı!

Bakanlığın desteklediği, üniversitelerin ortak olduğu "bilim" projesinde kız öğrenci yasağı olduğu görüldü.

Bakanlık destekli, üniversite ortaklı: 'Bilim' projesinde kız öğrenci yasağı!

HABER MERKEZİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteklediği, Lider Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından yürütülen “Ufukta Bilim Var Projesi” isimli proje, AKP’nin çocuklara, eğitime ve bilime yaklaşımını bir kez daha ortaya koydu.

Derneğe ait Ümraniye ve Samandıra Gençlik Gelişim Merkezi’ndeki Bilim ve Teknoloji Kulüpleri’nde kodlama, robotik, temel mekatronik, astronomi, 3B tasarım ve fen bilimleri eğitimleri verileceği açıklanan proje kapsamında, katılma hakkı bulunan öğrencilerin 4. 5. 6. ve 7’inci sınıflardan olmaları gerektiği belirtilirken “Erkek öğrencilere yöneliktir” diye de şart konuldu.

Proje için açılan internet sitesinde ayrıca ilçe eğitim müdürlükleri ile iki üniversitenin de “proje ortağı” olduğu belirtiliyor:

“İstanbul Medeniyet Üniversitesi, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ufukta Bilim Var Projesi’nde, proje ortağı olarak yer almaktadır.”