Baro başkanından yerel basına tepki

Şanlıurfa Barosu Başkanı Abdullah Öncel, eylemlerine yer vermeyen yerel basına "Lahmacundaki soğan kadar Urfa mahalli basınında merak uyandırmadık" diyerek tepki gösterdi.

Baro başkanından yerel basına tepki

Baro başkanları, AKP ve MHP imzasıyla hazırlanan ve ‘çoklu baro’ ismi verilen yasa teklifine karşı haftalardır eylemler düzenledi, polis baskısı ve şiddetine maruz kaldı.

Aralarında Şanlıurfa Barosu Başkanı Abdullah Öncel’in de bulunduğu baro başkanları ve bazı üyeler, Ankara’ya yürüdü. Ankara girişinde “Valilik izni olmadığı ve yürüyüşün sosyal mesafe kurallarına uymadığı” gerekçeleriyle, baro başkanları polis ekipleri tarafından engellendi. Daha sonra Meclis önüne giden başkanların, Çankaya Kapısı önündeki bekleyişleri yaklaşık 2 hafta sürdü.

Bütün tepkilere rağmen teklif TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edildi. Teklifin kabul edilmesinin ardından yerel basına tepki gösteren Baro Başkanı Öncel, sosyal medyadan yaptığı açıklama ile “Yürüdük, tartaklandık, meclis kapılarında sabahladık. Lahmacundaki soğan kadar Urfa mahalli basınında merak uyandırmadık. Bu utanç da sizin olsun” ifadelerini kullandı.