Bilim insanları, Pekin’deki bir hastanede 28 Ocak-9 Şubat tarihleri arasında tedavi gören ve yaş ortalaması 35.5 olan 16 hastanın verilerini analiz etti.
MedicalXpress’e konuşan çalışma grubu üyelerinden Dr. Lokesh Sharm, “Çalışmanın en önemli sonucu, hastaların yarısının semptomlar ortadan kalktıktan sonra virüsü salgılamaya devam etmesidir” ifadelerini kullandı.
Sharm, hastaların iyileştikten sonra virüsü vücuttan atma sürelerinin bir ila sekiz gün arasında değiştiğini belirtti.
Çalışma grubunun bir başka üyesi Lixin Xie ise, karantina süresinin hastalar iyileştikten sonra bir iki hafta daha uzatılmasını önerdi.
Bilim insanları, çalışmanın yaşlı hastaları kapsamadığını, yaşlıların bağışıklık sisteminin zayıf olması nedeniyle virüsün muhtemelen vücutlarında daha uzun süre kalacağını kaydetti.
3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde Türkiye'de, haber yapmanın suç sayıldığı, gazetecilerin "potansiyel suçlu" görüldüğü…
DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, bir süredir yoğun bakımda olduğu hastanede hayatını kaybetti.
"Sarığı cübbeyi çıkartıp takım elbiseleri giyse de yeni imajı, misyonunu gizlemeye yetmiyor. Ebu Muhammed el…
İstanbul'da 1 Mayıs Birlik Dayanışma Mücadele Günü'nde, Taksim Meydanı ve çevresinde toplanma çağrısında bulunanlara yönelik…
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefeti içki üzerinden hedef alarak, "Milletimiz hizmet bekleye dursun, bunların…
Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 16 sanık hakkında, "nitelikli dolandırıcılık" ve "kara para aklama" suçlarından…