Çekicideki araca 'tramvay yoluna girdin' cezası

Caydırıcılık mı? Gelir kapısı mı? tartışmalarına sebep olan trafik cezalarında sürücüler zaman zaman haksız uygulamalara da maruz kalabiliyor. İşte eşine az rastlanır bir örnek...

Çekicideki araca 'tramvay yoluna girdin' cezası

Trafik cezaları hem polis memurlarının yaptığı çevirme hem de radar ve Mobese kameraları tarafından çekilen görüntüler sonucu verilebiliyor. Özellikle hızdan dolayı verilen cezalara karşı sürücüler ihlal edildiği söylenen hız limitlerini aşmadıklarını ifade ediyor. Diğer yandan şehirlerarası yollarda radar sistemleri tarafından yazılan cezalar da sürücülerin başını ağrıtıyor.

Caydırıcılık mı? Gelir kapısı mı? diye de tartışılan bazı cezalar zaman zaman yurttaşları da canından bezdiriyor. Kimi vatandaşlar haksız uygulamalardan da şikayetçi. Patronlardunyasi.com‘da yer alan bir ceza fotoğrafı ise pes dedirtti.

Arızalandığı için bir çekici tarafından çekilen taksiye 108 TL ceza geldi. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gönderilen cezada, ‘Tramvay yolunu ihlal etmek’ten dolayı ceza yazıldığı belirtiliyor..

İşin ilginç olanı ise ceza çekiciye değil, çekilen taksiye yazılıyor… Taksici ise tepkisini, “Çekicideyken bile ceza geldi” diyerek gösterdi.