CHP laiklik için 'garanti' verdi

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, devletin laik niteliğinin 'törpülendiğini' kabul ettiğini söyledi, "Ama bu saatten sonra devletin laik niteliğinin kılına zarar gelmez. Bize güvenenler bu rahatlık içinde olsun." dedi.

CHP laiklik için 'garanti' verdi

CHP Olağan Kurultayı’nın yapıldığı bugün, CHP Genel Başkan Adaylığını açıklayan Parti Meclisi üyesi İlhan Cihaner salonda yaptığı konuşmada dün Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın yaptığı konuşmayı hatırlatıp partisinin sessiz kalmasına tepki gösterdi. Cihaner, “Dün, Ortaçağ’a gittik. Dün Ayasofya’da yaşanan Cumhuriyet Hukukunun ve laikliğin cenaze namazıydı. Hepimiz arazi olduk. Cumhuriyet hukukunu bile savunamadık. Atatürk’e dün en üst düzeyde lanet okundu.” dedi.

Cihaner’in konuşması sırasında Halk TV’nin canlı yayın konuğu olan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise laik niteliğinin “törpülendiğini” kendisinin de kabul ettiğini belirtirken “Ama bu saatten sonra devletin laik niteliğinin kılına zarar gelmez” iddiasında bulundu.

Engin Altay şöyle dedi:

“Laiklik bizim olmazsa olmazımız. Devletin bekasının tek koşulu. Bize yakın arkadaşlarda bazen şu endişeyi görüyorum. Efendim ‘laiklik elden gidiyor’… Gitmez, hele bu saatten sonra hiç gitmez. Erdoğan yüzde 55’e hakimken bu ülke laik kalabildeyse… ‘Devletin laik niteliği törpülenmedi mi?’ dersen tabi törpülendi derim. Ama bu saatten sonra devletin laik niteliğinin kılına zarar gelmez. Bize güvenenler bu rahatlık içinde olsun. Ama hala böyle düşünenler var maalesef. “