"Covid-19 hastasının yoğun bakım tedavi maliyeti 15 bin TL"

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, yoğun bakımdaki bir Covid-19 hastasının tedavi maliyetinin ortalama 15 bin lira olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, kentteki sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerine koronavirüsle mücadele kapsamında bir mektup yazdı.

Yazdığı mektupta, Türkiye’de koronavirüs vakası görülmeden önce ve görüldükten sonra devletin, vatandaşların sağlığı için önemli kararlar aldığını ifade eden Vali Coşkun, kontrollü sosyal hayat dönemine geçişle birlikte azalan vaka sayılarında tekrar artışın yaşandığına dikkat çekti.

YOĞUN BAKIM TEDAVİ MALİYETİ 15 BİN TL

Bu süreçte sağlık çalışanlarının gece-gündüz demeden ailelerinden uzakta vatandaşların sağlığı için çalıştığını kaydeden Coşkun, mektubunun devamında şunları söyledi:

“Bir Covid-19 hastasının hastanede serviste tedavi maliyeti ortalama 5 bin TL, yoğun bakımda tedavi maliyeti ise ortalama 15 bin TL’dir. Halbuki bu maliyetlerin en aza indirilmesi ve harcamaların vatandaşlarımızın refah seviyesini artırmak amacıyla kullanılabilmesi, siz kıymetli hemşehrilerimizin alacağı tedbirlere bağlı olup, aynı zamanda bir vatandaşlık görevidir. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat ederek kalabalık ortamlardan uzak durulduğu taktirde bu salgın sürecini hep birlikte en az zararla atlatacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”

Ziraat Bankası, Suriye'de bankacılık yapmak için harekete geçti

Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar yaptığı açıklamada, Suriye'de bankacılık yapmak için başvuru yaptıklarını ifade etti.

Ziraat Bankası, Suriye'de bankacılık yapmak için harekete geçti

Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Suriye’de bankacılık yapmak için harekete geçtiklerini ve yakında Suriye’de banka ya da şube kurmuş olacaklarını ifade etti.

T24’ten Ceren Bayar’ın haberine göre Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu, Ziraat Bankası’nın 2021 ve 2022 yılı hesaplarını görüştü. Komisyona bilgi veren Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, bankanın 22 ülkede, 130 noktada faaliyet gösterdiğini söyledi. Türkiye dış ticaretinin, yüzde 20’sinin Ziraat Bankası üzerinden geçtiğini ifade eden Çakar, Kahire ve Dubai’de temsilcilik açtıklarını söyledi.

“MÜRAACATIMIZI YAPTIK, YAKINDA SURİYE’DE ŞUBE YA DA BANKA KURMUŞ OLACAĞIZ”

Çakar, Suriye’de de bankacılık yapmak için harekete geçtikleri bilgisini de paylaştı ve “Suriye konusunda biz proaktifiz, orada da müracaatımızı yapmış durumdayız. İnşallah, orada da yol alabilirsek yakında Suriye’de de ya şube ya banka kurmuş olacağız” dedi.

“DEĞİŞİM İÇİN BANKAMIZ ÜZERİNE DÜŞEN SORUMLULUĞU ÜSTLENECEKTİR”

Çakar, 2024 yılında yaptığı bir açıklamada, “Suriye’deki değişimin ülkemiz için kritik önemde olduğunu düşünüyor ve gelişmeleri oldukça yakından izliyoruz. Şartların uygun olması durumunda bankamız daha önce farklı coğrafyalarda olduğu gibi bu konuda üzerine düşen sorumluluğu üstlenecektir” demişti.