Davutoğlu'nun kastettiği başka CHP'ymiş

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Akit TV’de katıldığı programda sunucu ile tartışırken CHP için kullandığı sözlere ilişkin açıklık getirdi.

Davutoğlu'nun kastettiği başka CHP'ymiş

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz hafta Akit TV’de katıldığı programda sunucu ile tartışırken CHP için kullandığı sözlere ilişkin “açıklık” getirdi.

Davutoğlu’nun, bu tepkiyi gösterdiği sırada sarf ettiği, “Hayatım CHP zihniyeti ile mücadeleyle geçti” sözleri gündem olmuştu.

T24’te yer alan habere göre, Davutoğlu, yakın çevresine, bu sözlerle ilgili olarak yakın çevresine “Benim kast ettiğim 28 Şubat süreciydi. O süreçte, CHP’nin gösterdiği tavrı hatırlayın. Ben o süreçteki CHP’nin zihniyetini kast ettim ve bununla mücadele ettim. 28 Şubat sürecini destekleyen CHP’nin zihniyeti orada işaret ettiğim. Ben bu zihniyete karşı mücadele ettim” dedi.

Davutoğlu’nun, Kılıçdaroğlu’nun son dönemdeki açıklamalarını ve çalışmalarını överek, “Son dönemde CHP’nin dönüşüm içerisinde olduğunu biliyorum. Sayın Kılıçdaroğlu’nun da bu dönüşümü iyi yönettiğini düşünüyorum. Demokrasi güçlerini bir araya getirmek için samimi bir çaba gösteriyor. Yapıcı bakıyor. Demokrasiye bağlı bir tavır izliyor. Elbette oradaki sözlerimle bu CHP’yi, Kılıçdaroğlu’nu kast etmiyorum. Hatta, daha önce de benim Sayın Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü konusundaki tavrını öven konuşmalarım vardır. Buna dikkat çekiyorum” yorumunu yaptığı öğrenildi.