DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu: Çarkların dönmesi için işçiler virüsle karşı karşıya çalıştırılıyor

DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu "Süreç iyi yönetilemiyor, Türkiye'de bazı şeylerin özellikle de ekonominin aksamaması için işçiler feda ediliyor. Ve başından bugüne kadar da çarkların dönmesi adı altında işçiler virüsle karşı karşıya çalıştırılıyor." değerlendirmesinde bulundu.

DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu: Çarkların dönmesi için işçiler virüsle karşı karşıya çalıştırılıyor

DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, Manifesto TV’de yayınlanan Manifesto’nun Gündemi programında pandemi sürecinin emekçilere yansımasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çarkların dönmesi için işçilerin virüsle karşı karşıya çalıştırıldığını belirten Serdaroğlu şunları kaydetti:

“Süreç iyi yönetilemiyor, Türkiye’de bazı şeylerin özellikle de ekonominin aksamaması için işçiler feda ediliyor. Ve başından bugüne kadar da çarkların dönmesi adı altında işçiler virüsle karşı karşıya çalıştırılıyor. Sadece virüsten kaynaklı değil, pandemi öncesinde de bir ekonomik kriz yaşanıyordu. Bu ekonomik kriz son derece ileri bir safhada, işçilerin işçisizlikle karşı karşıya kaldığı bir süreci de ortaya çıkartmıştı. Bu olumsuzlukların üzerine dünyada çeşitli ülkelerde ve sonrasında da Türkiye’de de bu pandemi süreci başladı. İki olumsuzluğu iç içe yaşamış bir ülke işçisi var. Bu nedenle de etkilenmesi hem ekonomik anlamda hem de sağlık anlamında çok daha fazla oldu. Bu süreç daha akıllıca, daha bilimsel bir temel üzerinden yürütülseydi belki bu kadar da sıkıntı yaşanmazdı. Ekonomik bir sıkıntının üzerine gelen bu pandemi süreci sanayinin asla durmamasını gerektiren bir anlayışı ortaya çıkardı: İnsan hayatı mı işçi hayatı mı yoksa çarkların dönmesi mi seçeneği.”