Diyanet bu kez 'kitapçık' hazırladı: Virüs salgını ilahi bir ikaz

Diyanet bu kez de salgın için 'kitapçık' hazırladı.

Diyanet bu kez 'kitapçık' hazırladı: Virüs salgını ilahi bir ikaz

Koronavirüs salgını ile mücadele sürecinde aldığı hemen her karar ve açıklamasıyla tartışma konusu olan Diyanet İşleri Başkanlığı, “İslam’ın Salgın Hastalıklara Bakışı” kitapçığı hazırladı. Kitapçıkta “mikroskopla bile görünmediği” savunulan koronavirüsün ilahi bir ikaz olduğu belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, “İslam’ın Salgın Hastalıklara Bakışı” kitapçığında binlerce insanın yaşamını yitirdiği salgın için “Olanda hayır vardır” denilerek “Bunu, dünyanın dengesini bozan beşeriyet için ilahi bir ikaz olarak kabul edebiliriz” yorumu yapıldı. Kitapçıkta virüsün mikroskopla bile görülemediği de savunuldu.

2020 yılı için ayrılan 11,5 milyar TL’lik bütçesi ile çok sayıda icracı kamu kurumunun bütçesini geride bırakan ve iktidarın desteğiyle toplumsal yaşamın her alanında etkisini artıran Diyanet İşleri Başkanlığı, kitapçıkta şunlara yer verildi:

“İşte şu günlerde tüm dünyayı saran koronavirüs salgınını, her ne kadar Allah’ın bir azabı veya kesin bir kıyamet alameti olarak sayamasak da pekala bunu dünyanın dengesini bozan beşeriyet için ilahi bir ikaz olarak kabul edebiliriz. Yaratıcısını unutan, dünyada var olma amacı olan kulluk bilincinden uzaklaşan ve adeta kendisini her şeyin sahibi ve hakimi görmeye başlayan modern insana Yüce Allah adeta mikroskopla bile görülmeyen bir virüsle bir uyarı göndermektedir.”

Kitapçıkta yüz binlerce insanın yaşamını yitirdiği salgın için “Olanda hayır vardır” şeklinde değerlendirmeler de yapıldı.

ALLAH’IN BİR İMTİHANI

BirGün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre, Diyanet’in kitapçığında, koronavirüsü fırsata çevirmeye çalışanların, “İnançsızlıklarına gerekçe üretme peşine düştüğü” ileri sürülerek şu ifadelere yer verildi:

“Koronavirüs olayında sabır ve sebat gösteren inananların yanında isyan edenler, bunu fırsata çevirmeye çalışanlar ve inançsızlıklarına gerekçe üretme peşinde olanlar her platformda görülmektedir. İnananların bir kısmı, ‘Acaba bu olay kıyamet alameti mi?’ diye aşırı endişeye düşmekte ve bunu Allah’ın bir imtihanı olarak görüp ibadetini, zikrini ve fikrini artırmakta, Cuma ve cemaatle namaza gidememenin üzüntüsüyle ev ortamında aile içinde cemaati yaşatmaya çalışmaktadırlar.”