Erdoğan çığ haberini paylaştı, TOKİ'nin çalışmalarından bahsetti!

Çığ felaketinin yaşandığı Van Bahçesaray ilçesinde kurtarma çalışmalarının sürdüğü sırada AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kırıkkale'de miting konuşması yapması tepki çekti.

Erdoğan çığ haberini paylaştı, TOKİ'nin çalışmalarından bahsetti!

Çığ felaketinin yaşandığı Van Bahçesaray ilçesinde kurtarma çalışmalarının sürdüğü sırada AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırıkkale’de çığ felaketinden gelen son haberi paylaştı.

Erdoğan, “Çığdan yeni bir haber daha geldi. Çığ altında kalanların sayısı 33 oldu. Allah rahmet eylesin. Maalesef çığ, heyelan, bütün bunlar hep tehditler” dedi ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

“TOKİ vasıtasıyla bugüne kadar 4 bin 794 konut inşa ettik. 927 konutun ise yapımı sürüyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız kapsamında il genelinde toplam 2 bin 123 bağımsız, riskli birimin yıkımını gerçekleştirdik. Evleri yıkılan vatandaşlarımıza 8 milyon 80 bin lira kira yardımı yaptık. Göreve geldiğimizde Kırıkkale’nin sadece 39 kilometre bölünmüş yolu vardı. Biz buna 194 kilometre daha ilave ederek, şehrimizin toplam bölünmüş yol uzunluğunu 233 kilometreye çıkardık.”