Reklam
Kategoriler: İç Açı

Erdoğan İzmir’de: Kılıçdaroğlu aranızda mı?

Reklam

İzmir’de Kuzey Ege Otoyolu açılışında konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, davete rağmen törene katılmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.

İzmir’de Menemen-Aliağa-Çandarlı otoyolu açılışında konuşan Erdoğan’ın törende yaptığı konuşmadan satır başları şöyle:

“İzmir’e yakışır bir eser oldu. İzmir’den yola çıkan bir araç 40 dakika içinde Çandarlı’ya ulaşabilecek. Bu çevreyollarının devamı niteliğinde bir projedir. Bu otoyol hızlı tren projeleriyle raylı sistem projelerini destekleyecek. İzmir’in turizm potansiyeli çok daha üst bir seviyeye çıkacak. Tarihi ve kültürel eserlere zarar vermeyecek şekilde planlandı.”

“Bu otoyolun sadece iş gücü ve akaryakıt olarak ülkemize katkısı 255 milyon lira olarak hesaplanıyor. Bu otoyolun inşasında emeği geçen kurum, firma, bakanlarımızı ve mühendislerimizi şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.”

“Bu şehrin milletvekillerinin tamamının aramızda olmasını isterdik. Aynı zamanda İzmir milletvekili olan Kılıçaroğlu’na da grup kürsümüzden bu çağrıyı yaptım. Aranızda mı yoksa ben mi göremiyorum. Maalesef aramızda yok. Aramızda da biz mi göremiyoruz. Halbuki biz İzmirlilerin hayrına olan her mutlu gününde yanlarında olmaya özel önem veriyoruz.”

“Alsancak Stadyumu’nun inşasını da bitirmek üzereyiz. İzmir’e iki millet bahçesi kazandırıyoruz. İzmir’in dört bir yanına spor tesisleri inşa ettik. Şehrimizde 35’i hastaneden oluşan 110 sağlık tesisi hizmete sunduk. Son 17 yılda İzmir’de 19 bin 500 konut projesini TOKİ vasıtasıyla hayata geçirdik. Kentsel dönüşümle evlerini boşaltan vatandaşlara 228 milyon lira kira desteği verdik. Tarımda İzmir’e son 17 yılda 4,5 milyar lira hibe desteği verdik.”

BİRKAÇ TANE ŞEHİDİMİZ VAR

“Ülkemiz çıkarları ile diğer ülkelerin çıkarı bazen çatışıyor. Tek başımıza da olsak adım atacağız. Suriye ve Libya politikamız ne maceradır ne de keyfe kefer bir tercihtir.”

“Bugün Suriye, Libya, Akdeniz ve genel olarak bölgemizde vermekten kaçındığımız her mücadele, yarın bize daha ağır bir faturayla geri döner.”

“Libya’da birkaç tane şehidimiz var. Karşılığında 100’e yakın lejyoneri etkisiz hale getirdik. Oralarda, Suriye’de, Doğu Akdeniz’de, dağlarda mücadeleden bugün kaçınırsak yarın faturası daha ağır olur.”

Bu haber en son değiştirildi 22 Şubat 2020 16:08 16:08

Reklam

Önceki Haberler

AYBÜ öğrencileri şenliğini aldı

Şenliğin iptal edilmek istenmesine karşı AYBÜ öğrencileri, topladıkları imzalarla rektörlük önünde eylem yapacaklardı. Eylem saatinden…

7 Mayıs 2024 21:58

Sinan Ateş cinayetine ilişkin iddianame kabul edildi

Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianame Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

7 Mayıs 2024 21:07

Kayseri’de kadın cinayeti: Babası tarafından katledildi!

Kayseri'de 4 gün önce babasının bıçakla yaraladığı genç kadın hastanede yaşamını yitirdi.

7 Mayıs 2024 20:55

Hazine borçlanmaya kaldığı yerden devam ediyor

Hazine, 2 ihalede yaklaşık 55 milyar lira borçlanmaya gitti.

7 Mayıs 2024 17:24

Arap Birliği: İsrail saldırıları son derece tehlikeli bölgesel sonuçlar doğurdu

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, BAE'de düzenlenen AIM Yatırım Zirvesi 2024'ün 13. oturumundan…

7 Mayıs 2024 15:01

İstanbul Tabip Odası’ndan Bakan Koca’ya çağrı: Sağlıkta şiddet vakaları artabilir

İstanbul Tabip Odası'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 10 dakika içinde 3-4 hastaya randevu verildiğini…

7 Mayıs 2024 14:57
Reklam