Erdoğan seldeki can kayıplarını 'kader'e bağladı

Selde hayatını kaybeden kişilerin yakınlarıyla görüşen Erdoğan, yaşanan can kayıplarını "kader"e bağladı.

Erdoğan seldeki can kayıplarını 'kader'e bağladı

Bursa’nın Kestel ilçesinde meydana gelde selde 5 kişi hayatını kaybetti. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile bölgede incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a telefonla bölgedeki son durum hakkında bilgi verdi.

Selde hayatını kaybeden kişilerin yakınlarıyla görüşen Erdoğan, yaşanan can kayıplarını “kader”e bağladı. Erdoğan, “Tabii bize düşen şüphesiz ki tedbirdir ama bazen tabii ki bu kazalar, tedbiri de aşıyor. ” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şunları kaydetti:

“Öncelikle tabii ki Allah’a hamdederiz. Burada bir felaket cereyan etti. Bu felaket neticesinde 5 kardeşimizi kaybetmenin hüznü içindeyiz. Rabb’im inşallah yardımcımız olsun. Biz, kazaya, kadere iman etmiş insanlarız. Dolayısıyla biliyoruz ki kaza ve kader Allah’tandır. Tabii bize düşen şüphesiz ki tedbirdir ama bazen tabii ki bu kazalar, tedbiri de aşıyor. Onun için bu kaybettiğimiz kardeşlerimizin tüm ailelerine Allah’tan sabırlar diliyorum. Rabb’im taksiratlarını hasenatına tebdil etsin, cennetiyle, cemaliyle müşerref kılsın.”