Eskişehir'de bir sokak karantinaya alındı: Doğum günü partisiyle yayıldı

İstanbul'dan Eskişehir'e seyahat edip çocuğuna doğum günü kutlaması düzenleyen bir kadında koronavirüs tespit edildi. Temaslı olduğu tespit edilen 32 kişinin ikamet ettiği sokak ve bazı binalar karantinaya alındı.

Eskişehir'de bir sokak karantinaya alındı: Doğum günü partisiyle yayıldı

İstanbul’dan anne ve babasını ziyaret etmek Eskişehir’in Mahmudiye ilçesine gelen B.Y. isimli kadın, Çal Mahallesi Uğur Sokağı’ndaki evde çocuğu için doğum günü kutlaması düzenledi.

Kutlamanın ardından rahatsızlanan B.Y, Eskişehir Şehir Hastanesine başvurdu.

Kovid-19 testi pozitif çıkan kadının tedavisine başlandı.

Mahmudiye Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, “İlçemizde il dışından gelen bir vatandaşımızın Covid-19 testi pozitif çıkmıştır. Hastanın ikamet ettiği adreste Mahmudiye TSM filyasyon ekibinin yerinde izlem ve temaslı araması sonucu; 32 kişi temaslı olarak tespit edilmiştir. 28 tanesinin filyasyonu Mahmudiye TSM ekipleri tarafından kalan 4 kişinin ise ikametleri Eskişehir merkez olması nedeniyle filyasyonu Tepebaşı Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekibi tarafından yapılmıştır. Temaslıların çoğunun aynı sokakta olmaları ve izolasyonlarının sağlanamayacağı kanaatine varıldığından bazı sokak ve evlerin 14(ondört) gün boyunca karantinaya alınması uygun görülmüştür. Karantina bölgesinde bulunan vatandaşlarımızın ihtiyaçları kaymakamlığımızca karşılanacaktır. Lütfen maske ve sosyal mesafe kurallarına azami ölçüde uymaya devam edelim.” ifadelerine yer verildi.