Fatih Yaşlı'nın kitaplarını satışa sunmayan Trendyol'dan özür

Kitapların 'siyasi' içerikli olduğu gerekçesiyle satışa sunulmamasıyla ilgili açıklama yapan firma, “Maksadını aşan bir değerlendirme oldu. Hatamızı düzelttik ve kitaplar satışa sunuldu. Sayın Fatih Yaşlı ve kamuoyundan özür dileriz” dedi.

Fatih Yaşlı'nın kitaplarını satışa sunmayan Trendyol'dan özür

Dijital pazarlama şirketi Trendyol, akademisyen-yazar Fatih Yaşlı’nın kaleme aldığı, Yordam Kitap tarafından yayımlanan ‘Antikomünizm, Ülkücü Hareket, Türkeş-Türkiye ve Soğuk Savaş’, ‘Türkçü Faşizmden ‘Türk-İslam Ülküsü’ne’, ‘AKP, Cema-Uat, Sünnilus-Yeni Türkiye Üzerine Tezler’ kitaplarını satışa çıkarmama kararı aldı.

Gazete Duvar’dan Anıl Mert Özsoy’un haberine göre, İzmir’de faaliyet gösteren ve Yordam Kitap’ın resmi temsilciliğini yapan Sakin Kitap, ürün satışı için Trendyol şirketi ile iletişime geçti. Bünyesinde Yılmaz Özdil, Soner Yalçın gibi siyasi içerikli kitapların satışını yapan Trendyol, Yaşlı’nın bugüne kadar yayımlanan 5 kitabından üçünü ‘siyasi’ olduğu gerekçesiyle satışa açmayı reddetti.

Sakin Kitap, satış başvurusuna karşı kendilerine gelen ret kararında “Siyasi içerikli ürün satışı yapmamaktayız. Bu sebepten ürünü yayına açamıyoruz” denildiği belirtti.

Fatih Yaşlı konuyla ilgili, “Siteye bakıldığında başka politik kitaplar görülmektedir. Ortada çifte standart var. Bu kitaplar akademik çalışmalardır. Bu sansür ve çifte standardın kabul edilmemesi gerekir” ifadelerini kullandı.

Son günlerde bünyesinde her ürünün satıldığını vurgulayan reklamlarıyla gündeme gelen Trendyol, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Maksadını aşan bir değerlendirme oldu. Hatamızı düzelttik ve kitaplar satışa sunuldu. Sayın Fatih Yaşlı ve kamuoyundan özür dileriz” dedi.

Trendyol’un özür dilemesine ilişkin görüş aldığımız Yaşlı, ‘Trendyol’un özür dileme gerekçesinde sosyal medyadan yapılan basıncın etkili olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.