Reklam
Kategoriler: Gündem

Fatih Yaşlı’nın kitaplarını satışa sunmayan Trendyol’dan özür

Reklam

Dijital pazarlama şirketi Trendyol, akademisyen-yazar Fatih Yaşlı’nın kaleme aldığı, Yordam Kitap tarafından yayımlanan ‘Antikomünizm, Ülkücü Hareket, Türkeş-Türkiye ve Soğuk Savaş’, ‘Türkçü Faşizmden ‘Türk-İslam Ülküsü’ne’, ‘AKP, Cema-Uat, Sünnilus-Yeni Türkiye Üzerine Tezler’ kitaplarını satışa çıkarmama kararı aldı.

Gazete Duvar’dan Anıl Mert Özsoy’un haberine göre, İzmir’de faaliyet gösteren ve Yordam Kitap’ın resmi temsilciliğini yapan Sakin Kitap, ürün satışı için Trendyol şirketi ile iletişime geçti. Bünyesinde Yılmaz Özdil, Soner Yalçın gibi siyasi içerikli kitapların satışını yapan Trendyol, Yaşlı’nın bugüne kadar yayımlanan 5 kitabından üçünü ‘siyasi’ olduğu gerekçesiyle satışa açmayı reddetti.

Sakin Kitap, satış başvurusuna karşı kendilerine gelen ret kararında “Siyasi içerikli ürün satışı yapmamaktayız. Bu sebepten ürünü yayına açamıyoruz” denildiği belirtti.

Fatih Yaşlı konuyla ilgili, “Siteye bakıldığında başka politik kitaplar görülmektedir. Ortada çifte standart var. Bu kitaplar akademik çalışmalardır. Bu sansür ve çifte standardın kabul edilmemesi gerekir” ifadelerini kullandı.

Son günlerde bünyesinde her ürünün satıldığını vurgulayan reklamlarıyla gündeme gelen Trendyol, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Maksadını aşan bir değerlendirme oldu. Hatamızı düzelttik ve kitaplar satışa sunuldu. Sayın Fatih Yaşlı ve kamuoyundan özür dileriz” dedi.

Trendyol’un özür dilemesine ilişkin görüş aldığımız Yaşlı, ‘Trendyol’un özür dileme gerekçesinde sosyal medyadan yapılan basıncın etkili olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Bu haber en son değiştirildi 1 Aralık 2020 18:28 18:28

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam