Gazi'de iki genci öldüren polislere 22.5 yıla kadar hapis talebi

Gazi Mahallesi'nde iki gencin ölümüne, iki çocuğun yaralanmasına sebep olan polislerin 3 yıldan 22,5 yıla kadar hapsi istendi.

Gazi'de iki genci öldüren polislere 22.5 yıla kadar hapis talebi

İstanbul Sultangazi’de bulunan Gazi Mahallesi Kent Ormanı çıkışında 14 Nisan 2017 günü, polisin ateş açtığı araçta bulunan Barış Kerem (18) ve Oğuzhan Erkul (18) yaşamını yitirmişti, olayda iki genç de yaralanmıştı.

Olaya ilişkin dört polis memurunun yargılandığı davada, savcı mütalaasını açıkladı. Mütalaada, sanık polislerin “Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek” suçundan 3 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan polisler Erkan E., Zafer S., Davut B. ve Kenan A. katılmadı. Polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Barış Kerem ve Oğuzhan Erkul’un aileleri, avukatları ve sanık polislerin avukatı da hazır bulundu.

“MÜTALAA SANIKLARIN CEZA ALMAMASINA YÖNELİK”

Mütalaada, sanık polislerin 5-7 metrelik mesafeden ateş etmeye başladıkları, aracın durmaması üzerine araç 30 metre açılana kadar ateş etmeye devam ettikleri, atışın tamamı aracın üst bölgesine yapılmadığından ölüm sonucunu istemediklerinin anlaşıldığı kaydedildi. Mütalaada, 4 sanık polisin orantılı hareket sınırını, dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı olarak aşarak gerçekleştirdikleri gerekçesiyle “Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek” suçundan 3 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

Yaşamını yitiren gençlerin ailelerinin avukatları ise, mütalaanın iddianameden farksız olduğunu belirterek “Sanıkların ceza almamasına yöneliktir” diye süre talep etti.

Sanık avukatı ise “OHAL Kanunu’nun dikkate alınmasını istiyoruz. Savunma için süre talep ediyoruz” dedi. Mahkeme, taraf avukatlarına süre vererek duruşmayı erteledi.